Actualitate

Și americanii s-au prins! Pe Iohannis nu-l bagă nimeni în seamă. Vezi cum l-a ignorat Obama

Întâlnirea dintre Obama și Iohannis nu a trecut neobservată de americani și asta pentru că nu s-a întîmplat ceea ce trebuia săs eîntâmple, iar Obama l-a ignorat grav pe președintele român.

Astfel, un specialist în limbajul non-verbal al Huffington Post, a făcut o analiză a modului în care președintele Statelor Unite ale Americii comunică mesajele importante și a remarcat modul în care se folosește acesta de gesturi. Conform analizei acestuia, Barack Obama dă o mare importanță limbajului non-verbal, fiind extrem de atent la modul în care se prezintă în public și înțelegând că un mesaj poate fi subliniat printr-o simplă mimică, sau a modului în care dai mâna unui om.

După ce a analizat fotografia cu Obama și Iohannis, acesta a remarcat liderul american nu dă deloc mâna cu omologul său din România, ceea ce reprezintă un semnal extrem de important. În protocolul oficial cel care întinde este persoana superioară ca poziție. În cazul de față, președintele Statelor Unite.

“Am schimbat câteva propoziții, dintre care una recunosc că mi-a plăcut foarte mult, președintele Obama mi-a mulțumit pentru România, pentru parteneriatul pe care îl avem pe care îl găsește foarte bun și recunosc că m-a bucurat această afirmație și mulțumire”, a spus Klaus Iohannis, după ce a participat la întâlnirea cu comunitatea de români din Washington iar specialiștii sunt de părere că este destul de puțin pentru o deplasare la un summit la care au fost prezenți 50 de prim-ministri si șefi de stat.

Mai mult, specialiștii sunt de părere că la un asemenea eveniment, un element important la nivel diplomatic sunt întâlnirile bilaterale ce pot fi organizate. Foștii președinți ai României, indiferent cum s-au numit ei, de la Ion Iliescu la Traian Băsescu cereau Ministerului de Externe să organizeze cât mai multe întâlniri bilaterale, sau așa cum a fost cazul ultimilor 10 ani, aveau solicitări de întâlniri bilaterale. În schimb, Klaus Iohannis, președintele României, nu a avut nici măcar una. Ba mai mult, președintele a menționat că nu există în viitorul apropiat șansa unei vizite de stat a României în SUA și nici invers.
Față de fostul președinte al României, Traian Băsescu, Klaus Iohannis mai are mult de muncă în privința întîlnirilor cu oamenii grei ai planetei.

blank