Shawn Rhoden
Sport

Shawn Rhoden, cel mai vârstnic castigator al titlului de Mister Olympia

Shawn Rhoden, cel mai vârstnic câștigător al titlului „Mister Olympia”, s-a stins din viață la vârsta de 46 de ani. Acesta a devenit cunoscut în lumea culturismului mondial după ce a câștigat titlul în anul 2018, la vârsta de 43 de ani și 5 luni, când reușișe să îl învingă pe Phil Health.

Shawn Rhoden s-a stins din viață la vârsta de 46 de ani

Antrenorul lui Shawn Rhoden, Chris Aceto, a confirmat și prietenilor apropiați moartea culturistului. Postările pe rețelele de socializare ale colegilor sportivi, experților și fanilor au început să apară sâmbătă dimineața pentru regretata vedetă, scrie The Sun.

Până în acest moment nu se cunoaște cu exactitate cauza decesului. Se presupune că bărbatul ar fi suferit un atac de cord.

Un fan a scris pe Twitter: „RIP Shawn Rhoden. O veste foarte tristă”. Un alt fan a spus: „Încă nu-mi vine să cred. Odihnește-te în pace Shawn Rhoden”.

Prietenii și fanii i-au adus un omagiu starului și la ultima sa postare pe Instagram, distribuită pe contul său în urmă cu trei zile. Postarea scria: „Cărămidă cu cărămidă și răbdare va fi nevoie. Ne vedem de cealaltă parte”.

Cine este Shawn Rhoden
Rhoden a intrat în lumea culturismului la începutul anilor 90. Culturistul s-a confruntat cu mai multe accidentări care l-au scos din competiție, iar la scurt timp după aceea, tatăl său a murit. Toate acestea l-au făcut să cadă victimă a alcoolului.

Din anul 2010 și-a luat profesia mult mai în serios, a devenit profesionist și a terminat pe locul unsprezece la Mr. Olympia. Apoi, americanul de origine jamaicană s-a clasat pe locul trei în 2011 și în cele din urmă a câștigat titlul în anul 2018.