Shakira
Featured, Life

Shakira, acuzată de evaziune fiscală. Se vehiculează suma de 14 milioane de euro

Cântăreața columbiană Shakira ar putea fi trimisă în judecată în Spania pentru evaziune fiscală, după ce un judecător a revizuit o serie de probe potrivit cărora artista nu ar fi plătit taxe în valoare de 14,5 milioane de euro pe veniturile pe care le-a obținut în perioada 2012-2014, potrivit unui document publicat joi de instanță.

Judecătorul Marco Jesus Juberias a anunțat că documentele prezentate instanței sunt probe suficiente ale unor nereguli și a recomandat „continuarea procedurilor”, informează Adevărul.

Deși magistrații spanioli susțin că Shakira a locuit în Catalonia în perioada la care fac referire, avocații cântăreței spun că aceasta nu a trăit în Spania deloc până în 2015. Mai mult, reprezentanții acesteia spun că Shakira s-a achitat de toate obligațiile sale fiscale.

Reprezentanții cântăreței au afirmat, prin intermediul unui comunicat, că documentul instanței era „un pas de așteptat în cadrul procedurilor” și că echipa acesteia „rămâne încrezătoare și colaborează pe deplin cu autoritățile judiciare”.

Shakira are probleme mai vechi cu Fiscul din Spania
În 2018, Shakira a plătit peste 20 de milioane de euro reprezentând datorii și dobânzi aferente anului 2011 către Fiscul din Spania după ce a aflat că riscă închisoare dacă se dovedește că a fraudat statul. Cu toate că a plătit aceste sume, cântăreața neagă că ar fi vinovată de fraudă fiscală și spune că „a îndeplinit toate obligaţiile tributare şi nu datorează nimic Trezoreriei spaniole“.

Problemele Shakirei au început în 2017, atunci când Administrația Fiscală din Spania a cerut Parchetului să o trimită în judecată pe cântăreață, sub acuzația de fraudă fiscală între 2011 și 2014.

Surse din anturajul acesteia spuneau la acea vreme că o mare parte din veniturile obținute de Shakira în perioada 2011-2014 vine din turneele sale din străinătate, care au obligat-o de altfel pe aceasta să locuiască în Spania mai puțin de 183 de zile pe an, pragul de la care este obligată să își declare rezidența fiscală în Spania.

Cântăreața în vârstă de 44 de ani este într-o relație cu fotbalistul Gerard Pique, cei doi având doi copii împreună.

blank