Featured, Life

Sexul oral face bine. Iata 5 beneficii ale spermei

Nu este un subiect usor de tratat, fiind considerat tabu de catre o multime de femei. Insa trebuie spus din start faptul ca sexul oral n-ar trebui incriminat, mai ales daca tinem cont de beneficiile pe care le aduce.
Materialul seminal este un anti-depresiv natural

Probabil ca stii zambetul acela care iti apare pe chip dupa o partida de amor. Dar probabil ca nu iti imaginai faptul ca are legatura tocmai cu materialul seminal. Potrivit unui studiu efectuat pe 293 de studente voluntare din New York, sperma poate diminua efectele negative ale depresiei. Astfel, cercetatorii au constatat faptul ca voluntarele care au facut sex fara sa foloseasca prezervativul comparativ cu cele care au fost ceva mai precaute si au utilizat aceasta metoda de preventie au avut o stare de spirit mult mai buna si au inregistrat mai putine semne de depresie.

Te ajuta sa dormi mai bine

Somnul dulce si odihnitor de dupa o partida de amor nu trebuie pus pe seama oboselii fizice pe care o capeti in urma actului sexual. Tot sperma este „vinovata”. Materialul seminal contine melatonina, care este de fapt un produs chimic ce induce somnul si relaxarea. Sperma va ajunge in fluxul sanguin si te va ajuta sa adormi mai repede si mai usor decat orice somnifer.

Sperma contine multivitamine

O lingurita de material seminal contine peste 200 de proteine si mai multe vitamine si minerale necesare organismului, inclusiv vitamina C, calciu, clor, acid citric, fructoza, acid lactic, magneziu, azot, fosfor, potasiu, sodiu, vitamina B12, dar si zinc, un antioxidant care ajuta la incetinirea procesului de imbatranire.

Scade tensiunea arteriala

Un studiu recent sugereaza faptul ca inghitirea materialului seminal poate scadea tensiunea arteriala. Femeile care inghit sperma in timpul sexului oral au un risc mult mai mic de a suferi pre-eclampsie, o complicatie in timpul sarcinii care survine ca rezultat al tensiunii arteriale foarte mari.

Scade riscul de cancer de prostata

Beneficii sunt si in randul barbatilor. Ejacularea regulata a fost pusa in legatura cu scaderea riscului de cancer de prostata.

In ciuda acestor beneficii, medicii nu recomanda insa sexul „la liber”, intrucat exista riscul contactarii unor boli cu transmitere sexuala.

blank