Featured, Life

Sexul fara prezervativ si sexul oral sunt recomandate pentru sanatatea femeilor

Atat sexul oral, cat si sexul normal, ambele fara prezervativ, au beneficii importante asupra sanatatii femeilor, atat din punct de vedere mental, cat si fizic – cel putin conform studiilor specialistilor.

Gordon Gallup si Rebecca Burch, doi specialisti in problema mai sus mentionata, de la Universitatea de stat din New York si psihologul Stephen Platek, de la Universitatea din Liverpool, au facut aceasta afirmatie, bazandu-se pe componentele chimice pe care sperma le contine si care influenteaza in mod direct starea femeii, fiind producatori de estrogeni si oxitocina, cortizolul-afectiunii si inducand, totodata, starea de somn, odihna si fericire. La toate astea mai adaugam prolactina, sterotonina si ajungem in mod clar la concluzia ca femeile care fac sex neprotejat sunt mai fericite si mai aparate de depresii decat cealalta categorie.

Cei trei cercetatori au efectuat un studiu pe 293 de studente la facultate, chiar din campusurile universitatilor respective.

Toate au fost invitate sa completeze un chestionar – bineinteles, sub protectia anonimatului – despre comportamentul si viata lor sexuala si implicatiile acesteia, plus un alt chestionar specific starilor depresive. Apoi cercetatorii au interpretat rezultatele in functie de datele referitoare la cand anume au facut sex fara prezervativ si, deci, au luat contact direct cu sperma.

Concluziile au fost clare: toate participantele care au declarat ca fac, in mod curent, sex fara prezervativ, sunt la adapost de orice forma de depresie, in comparative cu cele care au spus ca folosesc prezervativul “cateodata”, “intotdeauna” sau “din cand in cand”.
In mod cu totul surprinzator, femeile care folosesc prezervativ sunt la fel de supuse depresiei in egala masura cu cele care practica abstinenta.

O alta caracteristica a femeilor care iau contact direct cu sperma este ca au o putere mult mai mare de concentrare si capacitate cognitiva, in comparatie cu cealalta categorie. Asadar, se poate afirma ca nu sexul este cel care relaxeaza mai mult, ci contactul direct cu sperma.

Totusi, cercetatorii au notat si faptul ca femeile care fac sex neprotejat cu partenerii lor pot intalni forme mult mai agresive de depresie dupa o eventual despartire, decat cele care se protejeaza sexual.

blank