Featured, Life

Sex oral – ghidul practicantului sanatos!

In practicarea sexului oral sunt de ajuns doar cateva clipe de placere pentru ca o serie de infectii sa se instaleze. Asa dar, casca bine ochii, nu doar gura, si baga de seama!

1. Daca penisul prezinta bubite, zone rosii, piele cojita, umflaturi, orice nu pare a fi in regula, este mai bine sa suspendezi partida de sex oral pentru ca te-ai putea alege cu infectii dintre cele mai urate, printre care Herpes, gonoree, HIV, sifilis, hepatita B sau HPV. Explica-i partenerului ca nu vrei sa-ti risti sanatatea de dragul catorva minute de placere si, pentru binele lui, ar trebui sa faca o vizita medicului urolog sau dermato-venerolog.

2. Pentru barbati: daca organul genital al partenerei prezinta un miros ciudat, secretii anormale (secretia normala este ca un albus de ou, transparenta, fara miros puternic), excrescente sau alte caracteristici atipice, procedati ca la punctul 1. Singura diferenta este ca doamnele merg la ginecolog.

3. Retine ca persoanele infectate cu herpes I, adica bucal, pot transmite foarte usor infectia partenerului in zona genitala. Herpesul de tip II, adica genital, poate fi si el transmis partenerului la nivel bucal, insa mai rar. Intre 30 si 56% din totalul cazurilor de herpes sunt determinate de herpes I, adica de cel oral.

4. Sexul oral practicat femeilor le poate crea acestora neplaceri si la nivelul aparatului urinar. Potrivit statisticilor, sexul oral creste riscul de cistita pentru ca stimularea clitorisului poate angrena patrunderea microbilor din saliva in tractul urinar si mai departe, la vezica urinara. Cistitele netratate pot afecta rinichii, uneori iremediabil.

5. Daca organul genital al partenerului sau al partenerei are un miros neplacut, motivul ar putea fi igiena deficitara sau pur si simplu faptul ca a transpirat. Sugereaza-i sa faca un dus sau puteti face acest lucru impreuna.

6. Inghitirea spermei nu prezinta nici un risc pentru sanatate, daca provine de la un barbat sanatos. Mai mult decat atat, ejacularea in cavitatea bucala s-a dovedit a fi un antidepresiv natural!

Retine: nu esti obligata sa practici sex oral daca nu vrei! Practica-l numai in conditii de maxima igiena si siguranta.