Serviciul ucrainean de Securitate
International

Serviciul ucrainean de Securitate: Rusia a cumpărat 45.000 de saci pentru cadavre: „Îi vor îngropa în câmp, în morminte fără nume”

Serviciul ucrainean de Securitate (SBU) anunță concentrarea mai multor soldați ruși la granița cu regiunea Kharkiv și vorbește despre achiziția de către Rusia a 45.000 de saci pentru trasportul cadavrelor, potrivit Pravda.

Șeful SBU, Roman Dudin, a transmis că Rusia continuă mișcările masive de trupe și concentrează tot mai mulți soldați de-a lungul graniței ucrainene, scrie Pravda.

Serviciul ucrainean de Securitate spune că prezența militară rusească crește gradual, nu există nicio dovadă a retragerii trupelor de la frontieră, după încheiere așa-ziselor exerciții, a mai adăugat Dudin. De asemenea, Rusia a cumpărat 45.000 de saci pentru transportul cadavrelor. „Cred că, potrivit tradiției rusești, îi vor îngropa în câmp, în aceste morminte fără nume”.

”Recrutarea îi priveşte pe rezerviştii cu vârsta cuprinsă între 18 şi 60 de ani”, iar ofiţeri şi militari din cadrul rezervei operaţionale urmează să se prezinte la unitatea de care aparţin în cazul în care este nevoie, anunţă Forţele terestre ucrainene, pe Facebook. ”Recrutarea începe azi (miercuri). Durata maximă a serviciului este de un an”, potrivit aceleiaţi surse

Ucraina recrutează rezerviști, iar civilii vor avea dreptul să poarte arme