FSB
International

Serviciul Secret FSB a anunțat că mai multe teritorii ale Federației Ruse au fost bombardate de forțele ucrainene

Serviciul Federal de Securitate al Rusiei (FSB), fostul KGB, este în alertă după ce mai multe bombardamente au avut loc în regiunile de la frontiera cu Ucraina, de la începutul lunii octombrie.

FSB a constatat o creștere semnificativă a bombardamentelor forțelor ucrainene în regiunile Federației Ruse de lângă graniță. Doar în ultima săptămână au avut loc peste 100 de atacuri.

„De la începutul lunii octombrie, numărul bombardamentelor asupra teritoriului de frontieră al Federației Ruse în regiunile Bryansk, Kursk și Belgorod de către formațiunile armate ucrainene a crescut semnificativ”, a declarat FSB într-un comunicat publicat duminică pe site-ul oficial al serviciului special.

Forțele ucrainene, atacuri pe pământ rusesc

În ultima săptămână au avut loc peste 100 de atacuri asupra a 32 de așezări din regiunile Bryansk, Kursk și Belgorod, potrivit serviciului federal. În acestea, ucrainenii ar fi folosit mai multe sisteme de rachete de lansare, artilerie cu butoaie, mortiere și vehicule aeriene fără pilot.

În urma atacurilor au fost vătămate și persoane. O persoană a murit, iar alte cinci au fost rănite, dintre care și un copil.

Ucrainenii au recurs la aceeași tactică folosită de ruși pe teritoriul lor, distrugând clădiri rezidențiale și avariind infrastructura.

„În localitățile de frontieră au fost distruse două stații electrice, 11 clădiri rezidențiale și două clădiri administrative. Opt puncte de control peste frontiera de stat au fost avariate”, a precizat FSB, potrivit știripesurse.ro.

Atacuri pe pământ rusesc au fost efectuate de ucraineni și în această vară, atunci când au lansat un atac în zona Bryansk la circa doi kilometri de granița dintre cele două țări. Atacul a fost executat, în premieră, cu o armă primită de la americani.

Ucrainenii ar fi folosit atunci o dronă kamikaze Switchblade primite din SUA și cu care ar fi atacat agenți FSB ai Rusiei la punctul de frontieră.

Războiul din Ucraina s-ar putea încheia în câteva luni

Armata ucraineană ar putea elibera întregul teritoriu cucerit de ruși odată cu începerea războiului în februarie, până de Crăciun, dacă trupele și-ar continua avansul pe front la fel ca până acum, sunt de părere experții militari.

„Succesele trupelor ucrainene în străpungerea frontului rusesc sunt încurajatoare. Dacă progresul continuă, forțele președintelui Putin vor fi împinse din Donbas înapoi în Rusia până la sfârșitul anului”, potrivit unui oficial de rang înalt din guvernul britanic.

blank
blank