O instanță a interzis joi serviciile Uber în Germania, susținând că firma americană nu dispune de licențierea necesară pentru a oferi servicii de transport de călători folosind mașini de închiriat, potrivit Mediafax.

Verdictul este un alt pas înapoi pentru companie, după ce și-a pierdut licența de a transporta pasageri în Londra, luna trecută, autoritatea de reglementare susținând că a pus în pericol siguranța călătorilor.

În Germania, unde activează în șapte orașe, inclusiv Frankfurt, Berlin și Munchen, compania lucrează exclusiv cu companii de închiriere de mașini și șoferi autorizați.

Verdictul este pus în aplicare imediat, dar poate fi atacat. “Vom evalua hotărârea instanței și vom stabili pașii următori pentru a asigura continuarea serviciilor noastre în Germania”, a declarat un purtător de cuvânt al Uber.

O persoană apropiată companiei a spus că Uber își va schimba acum modul în care își desfășoară activitatea în cea mai mare economie din Europa, adăugând că are în vedere și atacarea hotărârii.

Reclamantul, Taxi Deutschland, a declarat că va solicita executarea imediată, ceea ce înseamnă că Uber va trebui să plătească amenzi ce încep de la 250.000 de euro pe cursă, dacă nu respectă decizia.