Sebastian Ghiţă a declarat că pe teritoriul României operează servicii străine partenere sau inamice care recrutează oameni din politică, justiţie sau presă.

sebastian_ghita_poza_v_49851800

“Este evident că pe teritoriul României operează şi servicii secrete străine partenere sau  inamice. Şi acele servicii – cred cu tărie- că fac spionaj şi că recrutează şi în politică, şi în justiţie, şi în presă. (…) Vă daţi seama că nu putem permite serviciilor noastre să recruteze  femeile de serviciu sau vatmanii de metrou. Nu credeţi că serviciile româneşti trebuie să aibă capacitatea să se contrapună acestor tendinţe? Pe care dacă le contrazicem suntem naivi. Ăsta este adevărul, trebuie să avem o limită până la care reducem puterea serviciilor româneşti”, a spus Ghiţă.

Întrebat dacă este ofiţer sub acoperire al vreunui serviciu de informaţii, Sebastian Ghiţă a infirmat: „Nu, şi dovada acestui lucru e că la învestirea în Parlament a trebuit să depunem un jurământ care oricând poate fi folosit ca fals în declaraţiişi acest lucru îţi poate aduce procuratură militară şiţieşi celor dintr-un serviciu care au acceptat această situaţie. Este ilegal în România”.