Featured, Sport

Serghei Stahovski face o dezvăluire bombă despre Australian Open: I s-au oferit 100.000 de dolari ca să piardă un meci

Tenismanul ucrainean Serghei Stahovski a dezvăluit, într-un interviu pentru televiziunea naţională, că a primit o ofertă de 100.000 dolari pentru a pierde partida sa cu francezul Arnaud Clement în primul tur al turneului Australian Open din 2009, relatează ziarul Marca, citat de Agerpres.

Serghei Stahovski 34 ani, nr. 169 mondial în prezent, a povestit că a refuzat oferta, deşi a pierdut la mare luptă meciul de cinci seturi cu Arnaud Clement, care a câştigat cu 6-3, 2-6, 4-6, 6-2, 6-1.

”Când am ieşit de pe teren, cred că i-aş fi lovit cu racheta pe cei ce mi-au oferit bani dacă dădeam cu ochii de ei”, a spus jucătorul ucrainean, care a evitat să dea nume de teama unor represalii împotriva familiei sale. Stahovski, cu patru titluri ATP în palmares, a adăugat că a semnalat tentativa de corupţie şi la Unitatea de integritate a tenisului (TIU), care abia începuse să funcţioneze la acea vreme.

TIU a solicitat numele persoanelor care au încercat să-l corupă, dar Stahovski a refuzat să le dezvăluie: ”I-am întrebat – ‘Îmi puteţi proteja familia?’ Acel om era doar un intermediar, din anturajul unor oameni foarte periculoşi, iar familia mea trăieşte în Ucraina. Oficialii de la Unitatea de integritate a tenisului mi-au spus că nu îmi pot garanta securitatea”.

australian open, serghei stahovski