Showbiz, Stiri

Şerban Huidu are un frate mai mic, care este actor

Matei, la 14 ani, joacă în serialul «Iubiri secrete»

Huidu

A păşit sub lumina reflectoarelor pe când avea 4 ani, la o emisiune dedicată copiilor, şi toată lumea a crezut pe atunci că e doar o întâmplare, o joacă. Acum însă, Matei Huidu, elev la Liceul Dinu Lipatti, din Capitală, munceşte pe brânci, atât la şcoală, cât şi pe platourile de filmare.

Poate părea desprins dintr-un tablou clasic de familie, dar idolul lui Matei, aflat în primul an la actorie, este chiar unul dintre cei trei fraţi ai săi, Şerban.

Adolescentul care bate la porţile afirmării spune că i-a urmărit cariera “cârcotaşului” şi acum încearcă din răsputeri să-i calce pe urme şi chiar să-l depăşească în notorietate. Pentru a putea ocupa un loc sub luminile rampei sau pentru a-şi face loc pe micul ecran, printre “greii” momentului, Matei duce o viaţă spartană, dedicată uneia dintre cele şapte arte, şi munceşte pe brânci chiar şi câte 16 ore pe zi: cursuri de actorie la liceu sub îndrumarea profesorilor, repetiţii alături de colegi pentru diverse producţii televizate în care e “prins” şi roluri jucate “în orb”, în faţa oglinzii de acasă.

“Am ales actoria pentru că este o meserie cu o încărcătură deosebită. E ceva sublim. Fiecare rol pe care îl interpretez, fiecare personaj în pielea căruia trebuie să intru înseamnă o nouă experienţă. În faţa oglinzii îmi studiez gestica, mimica, reacţiile, ca să ştiu unde greşesc. De doi ani şi jumătate joc în «Iubiri secrete», dar sper să prind un rol şi alături de Mihai Bendeac. Poate că actoria e destinul meu. Am apărut la 4 ani la Ianţu, la «Copiii spun lucruri trăsnite ». Ţin minte că atunci i-am spus că vreau să-i fur pâinea. Apoi m-am întâlnit cu scena în clasa a IV-a, la o serbare de Crăciun…”, s-a destăinuit Matei, fratele “cârcotaşului” Şerban.

Florin (61 de ani) şi Mirela Huidu (43 de ani), părinţii “cârcotaşului” Şerban, au decis, din motive pe care încă nu le-au făcut publice, să renunţe la viaţa de cuplu. Mama lui Matei este cea care a cerut divorţul al cărui proces va începe anul viitor. Femeia doreşte să treacă peste acest moment dificil al vieţii sale cât mai discret.

 

 

blank