Featured, International

Senzational :Cele mai bine plătite celebrităţi decedate,Michael Jackson şi Elvis Presley

Michael Jackson conduce clasamentul celor mai bine plătite celebrităţi decedate pentru al şaselea an la rând, cu 400 de milioane dolari, potrivit Forbes. El este urmat de Elvis Presley, cu venituri de 40 de milioane de dolari.

Averea regelui pop era estimată la 313 milioane de lire sterline în 2017, contribuţia cea mai importantă la creşterea ei fiind vânzarea acţiunilor deţinute de megastar la EMI Music Publishing, potrivit nme.com. 

Alte proiecte profitabile includ un nou disc cu Sony şi “Halloween” al lui Michael Jackson – un documentar TV special care a fost difuzat prima dată în 2017. 

Cântăreţul, care a murit în 2009, a strâns venituri de 1,8 miliarde de lire sterline de la moartea sa. 

Elvis Presley este al doilea pe listă, după ce a obţinut venituri de 31 de milioane de lire sterline, mare parte din acestea provenind din vânzarea de albume şi dezvoltarea unui nou parc de distracţie numit “Elvis Presley’s Memphis”, care se află la Graceland. 

 

Locul trei este ocupat de jucătorul de golf Arnold Palmer, cu 27 de milioane de lire sterline, în timp ce caricaturistul Charles Schultz se află pe poziţia a patra cu 26 de milioane de lire sterline. 

Calsamentul Forbes: Michael Jackson – 400 milioane de dolari; Elvis Presley – 40 de milioane de dolari; Arnold Palmer – 35 de milioane de dolari; Charles Schulz – 34 de milioane de dolari; Bob Marley – 23 de milioane de dolari; Dr. Seuss – 16 milioane de dolari; Hugh Hefner – 15 milioane de dolari; Marilyn Monroe – 14 milioane de dolari. 

Top 10 îi include şi pe Prince şi John Lennon, pe locurile nouă şi zece, cu 13 milioane de dolari, respectiv 12 milioane de dolari.