Actualitate, Featured

Șeful Romsilva a generat un scandal monstru după ce a retras o plangere făcută unui procuror

Directorul Romsilva, Gheorghe Mihăilescu, este acuzat de întreg departamentul juridic al Regiei Pădurilor că acum o săptămână a retras în mod abuziv plângerea penală împotriva lui Gheorghe Stan, fost procuror DNA și actual judecător al Curții Constituționale a României, după ce acesta a retras nemotivat apelul declarat de DNA în dosarul Romsilva, în care foștii deputați PSD Ioan Adam și Viorel Hrebenciuc au fost condamnați, în mai 2018, la câte doi ani de închisoare cu executare pentru fapte de corupție pentru retrocedarea ilegală a 43.000 de hectare de pădure în județul Bacău.

„Acuzațiile departmentului juridic la adresa lui Mihăilescu sunt extrem de grave – „prin adresa nr 10404/Gh M/21.10.2019 ați formulat o cerere de retragere a plângerii penale nr 7081/29.07.2019… apreciem că plângerea nu trebuia retrasă, deoarece prin retragerea apelului declarat de DNA, procurorul Gheorghe Stan a lăsat fără apărare Statul Roman într-un dosar în care miza o reprezenta cele 43.227 de ha de teren forestier proprietate publică a statului” (pagina 4, punctul 20)”, scrie pe Facebook, jurnalistul Andrei Ciurcanu.

De asemenea, angajații juriști din instituție îl acuză pe directorul regiei autonome că îi umilește din cauza refuzului lor de a semna o asociere dezavantajoasă pentru Romsilva. Aceștia susțin că sunt supuși unui tratament continuu de ”hărțuire, stres, umilire, discreditare și discriminare”.

George Mihăilescu a fost numit șef la Romsilva în 2018 la cererea lui Liviu Dragnea care l-a recompensat pe șeful PSD Vâlcea, Constantin Rădulescu pentru că nu s-a alăturat puciului din partid organizat de tabăra Firea-Stănescu. Mihăilescu este considerat omul de casă al șefului PSD Vâlcea.