OpenAI
IT&C

Șeful OpenAI nu avea mari speranțe pentru ChatGPT. Când a înțeles că scrie istorie

Atunci când OpenAI a lansat ChatGPT, președintele companiei nu credea că va fi atât de popular. Greg Brockman era convins că ChatGPT nu va obține „mai mult de un tweet cu 5.000 de like-uri”.

ChatGPT a avut un mare succes pentru OpenAI, dar un director executiv de top a spus că aplicația nu va face nici măcar un zgomot când a fost lansată.

Înainte de lansarea aplicației, pe 30 noiembrie 2022, președintele OpenAI, Greg Brockman, a spus personalului său că nu crede că aplicația va avea rezultate foarte bune. Un articol publicat marți în The New York Times a afirmat că cofondatorul OpenAI a spus la acea vreme: „Nu va fi mai mult de un tweet cu 5.000 de like-uri”.

Mulți n-au crezut în ChatGPT

The Times spune că ChatGPT a apărut la aproximativ două săptămâni după ce directorul general al OpenAI, Sam Altman, a dat undă verde pentru ca acesta să fie lansat.

Articolul spune că GPT 3.5, software-ul care rulează ChatGPT, nu avea la început o interfață grafică de utilizator (GUI). Majoritatea oamenilor ar fi avut dificultăți în a utiliza aplicația din această cauză. Ulterior, OpenAI a ales să adauge interfața grafică pe care o realizaseră pentru un demo pe care i l-au oferit lui Bill Gates la începutul anului 2022.

Riscul afacerii a dat roade

„Chat with GPT 3.5” era un nume prost, așa că firma a renunțat la el și acum îl numește doar „ChatGPT”.

Oricum, indiferent de situație, se pare că riscul afacerii a dat roade.

OpenAI, cea mai tare companie de tehnologie din lume

Mulți oameni cred acum că OpenAI este cea mai tare companie de tehnologie din lume. O mulțime de companii de tehnologie din întreaga lume s-au grăbit să își facă propriile modele de inteligență artificială după popularitatea sa bruscă.

„Anul trecut, pe vremea asta, probabil că stăteam în birou și terminam ChatGPT înainte de a intra în direct a doua zi dimineață”. „Ce an a fost…” a scris Altman pe 30 noiembrie într-o postare pe X.

O cerere de comentarii a fost trimisă către OpenAI în afara orelor normale de lucru, dar aceștia nu au răspuns imediat, potrivit Bussines Insider.

blank