Președintele PNL Iași, Marius Bodea, a demisionat, sâmbătă, din partid, în urma deciziei de susținere a lui Mihai Chirică la Primăria Iași. „Este, în esență, o declarație de dragoste pentru PSD din partea șefilor PNL”, spune Bodea.

Marius Bodea a scris, sâmbătă seara, pe Facebook, că susținerea fostului social-democrat Mihai Chirica, la Primăria Iași este „un mare pas înapoi pentru PNL: un partid istoric a ajuns îngenuncheat în fața unui pesedist rapace, așa cum este Mihai Chirică”, potrivit Mediafax.

Despre decizia Biroului Politic Județean al PNL Iași spune că „este o mare palmă dată liberalilor, votanților acestui partid și a simpatizanților deopotrivă”.

„După ani de opoziție și revoltă împotriva lui Mihai Chirica, ca reprezentant ilustru al unei tipologii imorale de politician, vânzător de iluzii către populație, exponent al unui tip de politică desăvârșit pesedistă, fost vicepreședinte național al PSD, șef al filialei ieșene a PSD, ocupant tip de 18 ani sub domnia PSD la Iași a pozițiilor de Director Tehnic, Viceprimar și Primar, suntem puși în fața unei anomalii dezgustătoare de a-l susține, tocmai noi, liberalii, pentru un nou mandat. Această decizie este, în esență, o declarație de dragoste pentru PSD din partea șefilor PNL și o recunoaștere a competenței acestui partid și a liderilor săi, după ce decenii la rând i-am criticat, și care ne acoperă cu un strat gros de rușine, ce în final ni se va fi dovedit fatal. Domnul Chirica este exponentul a tot ceea ce detestăm noi mai mult la pesediști: amoralitatea, incompetența, abuzul și sfidarea” spune Marius Bodea, președinte, până sâmbătă, al organizației municipale a PNL Iași.

Deputatul consideră că nici măcar nu este vina lui Mihai Chirica pentru că și-a dorit o asemenea „tichie“ în panoplie, „cumpărând influența unui șef de filială a PNL, cea a lui Costel Alexe”.

„Vina este a tuturor celor care, scriptic, figurând în opoziție în acești ani, au tăcut complice la faptele reprobabile ale actualul primar, au preferat mici și călduroase avantaje locale, ciugulind din mâna primarului. Aceeași vină o au și ceilalți parlamentari de Iași sau lideri ai partidelor de opoziție locală, care au lipsit cu desăvârșire în toți acești ani de la dezbaterea problemelor serioase ale Iașului, au lăsat întreaga luptă de opoziție pe umerii unui singur om, care, în felul acesta, nu a mai părut credibil, ci angrenat într-o luptă a lui personală (când, de fapt, trebuia să fie una colectivă, a unei majorități a comunității noastre)”, a scris Bodea.

„Nu mă voi înscrie în nici un alt partid, nu am acceptat nici o ofertă călduță pentru consolare”, a mai spus deputatul.

Biroul Politic Județean al PNL Iași a votat, sâmbătă, candidatura lui Mihai Chirica la Primăria Iașiului. Fostul social-democrat a fost susținut de 28 de membri, trei s-au abținut și doi au votat „împotrivă”. Pentru președinția CJ Iași este susținut ministrul Mediului, Costel Alexe.

iasi , mihai chirica , marius bodea , alegeri locale 2020