Consilierul de stat Andi Manciu, Şeful Grupului de Comunicare Strategică, anunţă că părăseşte funcţia începând cu data de 1 Mai.

Şeful Grupului de Comunicare Strategică a demisionat. UPDATE: Ludovic Orban, președintele PNL, a reacționat într-o conferință de presă după demisia anunțată de Adrian Manciu, șeful Grupului de Comunicare Strategică. În cadrul unei conferințe de presă, Ludovic Orban a fost întrebat de jurnaliști de ce și-a dat demisia Adrian Manciu, șef al Grupului de Comunicare Strategică. ”Și-a dat demisia ca să revină la partid. Va fi șeful departamentului de relații cu dumneavoastră (n.r. se referă la mass-media)”, a declarat Ludovic Orban.

Întrebat dacă i-ar fi cerut premierul Florin Cîțu lui Andi Manciu, a demisionat. Va reveni la PNLsă își dea demisia, conform unor speculații apărute în presă, Ludovic Orban a răspuns: ”Nu cred că a existat o astfel de discuție. Știți foarte bine că domnul Manciu era coordonatorul Grupului de Comunicare Strategică, a fost implicat în comunicarea guvernamentală în toate chestiunile importante. Probabil a existat o înțelegere între cei doi ca să nu mai continue colaborarea”, a mai declarat Ludovic Orban.

Şeful Grupului de Comunicare Strategică fusese instalat în funcţie de fostul premier Ludovic Orban. Demisia fostului jurnalist vine la scurt timp după ce în fruntea comunicării premierului a fost instalată Mioara Costin, fostă jurnalistă. 

„M-am hotărât să solicit eliberarea mea din funcție începând din 1 Mai. S-a făcut aproape un an și jumătate în care m-am ocupat în calitate de consilier de stat de coordonarea comunicării guvernamentale. O perioadă dificilă, încărcată, plină de provocări și de momente care îmi vor rămâne în minte pentru multă vreme de acum încolo. Acum e momentul să pun punct și alții să preia această responsabilitate.

Şeful Grupului de Comunicare Strategică: „Sunt mulţumit că las ceva în urmă”

Vreau să le mulțumesc celor care mi-au acordat încredere și sper că tot ce am făcut le-a răsplătit această încredere. Am pus toată energia și priceperea mea pentru a face lucrurile cât se poate de bine, în condițiile date. A fost un maraton pe care l-am dus la final.

Sunt mulțumit că las ceva în urmă în privința modului în care se realizează comunicarea guvernamentală, lucruri care nu pot fi întoarse, ci pot fi duse doar mai departe.

Le transmit aprecierea mea celor din Direcția de comunicare a Guvernului, pentru faptul că au ținut pasul cu un ritm, uneori, infernal. De prea multe ori munca acestor oameni este văzută ca un dat, ceva ce vine de la sine. Nu este așa! Acolo în spate sunt persoane care zilnic sunt preocupate să facă lucrurile să funcționeze, și prea puțini le realizează sau apreciază eforturile”, scrie Manciu pe Facebook.

Andi Manciu, a demisionat. Va reveni la PNLeste șeful departamentului de comunicare al PNL din primăvara lui 2015. Anterior, el a fost jurnalist cu experiență preponderent pe domeniul politic, în redacțiile Realitatea TV (2006 – 2007), Evenimentul Zilei (2007 – 2009), NewsIn (2009 – 2012), B1 TV (2012) și Mediafax (2012 – 2015).

De asemenea, în funcția de director de cabinet al prim-ministrului, cu rang de secretar de stat, Ludovic Orban a numit-o pe Mădălina Simion, unul dintre cei mai apropiați consilieri ai șefului Guvernului. Simion a fost șefa de cabinet a lui Orban atât la Parlament, cât și la partid.

O altă numire făcută de prim-ministru a fost cea a lui Radu Nicolescu, pus în funcția de consilier de stat pe domeniul IT. Nicolescu vine din Ministerul Comunicațiilor, unde a lucrat ca expert IT. De asemenea, el este secretar general adjunct al PNL București.