Featured, International

Șefa Poliției din Atlanta și-a dat demisia, după un nou caz George Floyd

Un nou caz George Floyd a apărut în America. Polițiștii din Atlanta au împușcat mortal un bărbat de culoare, în timpul unei urmăriri. Incidentul a scos în stradă la proteste mii de oameni, iar șefa Poliției, aflată în funcție de mai bine de 20 de ani, și-a dat demisia.

Faptele s-au petrecut în noaptea de vineri, 12 iunie, spre sâmbătă, în orașul Atlanta, capitala statului Georgia. Un bărbat de culoare identificat drept Rayshard Brooks (27 de ani) a adormit în maşină pe calea de acces a unui restaurant fast-food de tip drive-in, iar angajaţii localului au sunat la 911 deoarece accesul clienţilor era blocat, arată CNN.

Rayshard Brooks a îndreptat pistolul spre polițiști

Rayshard Brooks se afla sub influenţa alcoolului şi a opus rezistenţă atunci când oamenii legii au dorit să-l aresteze, potrivit raportului Biroului de investigaţii din Georgia.

Înregistrarea de pe camerele de supraveghere arată că, „în timpul unei lupte cu ofiţerii, Brooks a confiscat pistolul teaser cu electroşoc al unui ofiţer şi a fugit”, conform sursei citate.

„Ofiţerii l-au urmărit pe jos şi, în timpul cursei, Brooks s-a întors şi a îndreptat pistolul spre un ofiţer, care şi-a utilizat arma din dotare, rănindu-l”.

Suspectul a fost transportat la spital şi a fost operat, dar a decedat la scurt timp. Și un agent de Poliție a fost rănit în această operațiune.

Incidentul s-a petrecut în contextul în care numeroase manifestaţii împotriva violenţelor poliţiştilor au loc de mai multe săptămâni în SUA şi în alte ţări de pe glob, după moartea lui George Floyd, afro-americanul asfixiat de un poliţist în Minneapolis. Șefa Poliției din Atlanta a demisionat

Şefa Poliţiei din Atlanta, Erika Shields, a demisionat în urma acestui incident.

Primarul Keisha Bottoms, al cărei nume a fost vehiculat ca posibil candidat la funcţia de vicepreşedinte al SUA, în tandem cu democratul Joe Biden, candidat la alegerile prezidenţiale din noiembrie, a declarat în anunţul demisiei că Erika Shields a condus poliţia din Atlanta timp de peste 20 de ani.

„Din cauza dorinţei sale ca Atlanta să fie un model a ceea ce ar trebui să însemne o reformă adevărată în întreaga ţară, Erika Shields şi-a prezentat demisia din funcţia de şef al poliţiei”, a spus Bottoms într-o declaraţie televizată.

Totodată, edilul Keisha Bottoms a mai anunţat că agentul de poliţie care l-a împuşcat pe Rayshard Brooks a fost destituit.

 

blank