Featured, Life

Secretul cu ajutorul căruia vei păstra lângă tine orice bărbat

În urma experienţei de consilier în materie de relaţii, Evan Marc Katz a reuşit să identifice o serie de teme recurente în ceea ce priveşte sexul frumos şi nemulţumirile femeilor cu privire la partenerii de cuplu.

Una dintre cele mai frecvente probleme cu care se confruntă femeile pe care Evan le consiliază este cea legată de tendinţa femeilor de a prelua controlul şi de a-l pistona pe bărbatul de lângă ele atunci când simt că acesta nu le acordă suficientă atenţie.

Din cauza fricii de a fi abandonate, de a nu fi suficient de bune pentru potenţialul partener, reprezentantele sexului feminin nu fac altceva decât să se apropie tot mai mult de situaţia în care bărbatul îşi ia câmpii şi dispare.

Dacă te întebi de ce se îndepărtează în loc să se apropie de tine, ei bine, răspunsul este simplu. Bărbatul face fix ceea ce vrea să facă.

Dacă vrea să te sune, te va suna. Dacă vrea să te prezinte familiei, o va face. Dacă vrea să îşi închidă profilul de pe site-ul de matrimoniale unde v-aţi cunoscut şi să anunţe pe Facebook că sunteţi împreună, va proceda întocmai.

Aşadar, ce ai de făcut când el nu se comportă aşa cum ţi-ai dori? Simplu! Absolut nimic, spune Evan Marc Katz.

Dacă alegi să faci ceva, înseamnă că alegi să îl pistonezi, să îl baţi la cap cu nevoile tale care, pe moment cel puţin, nu coincid cu ceea ce doreşte el.

Încetează să mai crezi că are nevoie să fie ghidonat. Dacă au trecut zece ore şi nu ţi-a răspuns la mesaj, las-o aşa. Dacă joi seara nu te-a sunat pentru a face planuri cu privire la weekend, mergi mai departe. Dacă au trecut trei săptămâni de când v-aţi văzut prima oară şi nu dă semne că ar vrea ceva serios, nu-l pistona cu privire la un potenţial angajament.

De ce? Sună firesc să îi dai câte un ghiont, să îl suni, să-i dai mesaje şi să încerci să-l vezi mai des, astfel încât să nu îşi piardă interesul.

Ei bine, dezavantajul acestei abordări este acela că atunci când îl pistonezi să acţioneze, nu faci altceva decât să îl anunţi că el deţine controlul, că disperarea îţi dă târcoale şi că nu îţi poţi ţine nevoile în frâu, dar îi dai de înţeles şi că nu ai încredere în faptul că el ştie mai bine ce e bine pentru el.

Adevărul este că dacă eşti femeia potrivită pentru el, nu va fi nevoie să îl împingi de la spate.

Evan subliniază că ar fi bine să îţi aminteşti ce se întâmplă când un bărbat este cu adevărat interesat. Te sună, se ţine de cuvânt, e grijuliu şi se poartă ca un cavaler, dar nu în ultimul rând, el este cel care pune problema unui angajament fără să fie forţat de împrejurări.

Lasă-l să-şi dea seama în ritmul lui dacă relaţia voastră este ceva ce îşi doreşte cu adevărat, chiar dacă durează puţin mai mult decât ţi-ai dori. Orice presiune pe care o aplici asupra lui atunci când încearcă să îşi dea seama încotro s-o apuce nu face decât să îl îndepărteze.

Bucură-te de prezent şi fă din clipele petrecute împreună amintiri frumoase care să încline balanţa în favoarea ta. Vei avea mai mult de câştigat atunci când el a făcut singur alegerea.

Evan ţine să sublinieze, de asemenea, că bărbatul potrivit îşi va asuma un angajament în scurt timp, în timp ce un partener care nu ţi se potriveşte nu va face pasul cel mare nici după ani buni de relaţie. Ba mai mult, specialistul susţine că nu ar trebui să investeşti mai mult de 8 săptămâni într-o relaţie care pare să nu ducă nicăieri.

blank