Showbiz, Stiri

Secrete prost păzite la Pro Tv! Iar s-a aflat în avans numele câştigătorului „MasterChef”!

Nimeni nu se gândea că plângăcioasa va avea puterea să-şi stăpânească emoţiile până la final

 media_139920462243968600

Actuala editie a concursului Masterchef, aflata in plina desfasurare la televizor, va fi castigata tot de o femeie, potrivit presei mondene. Chiar daca la televizor concursul Masterchef este abia la jumatate, filmarile s-au incheiat inca de acum cateva saptamani. Însă jurnaliştii au scotocit bine şi au aflat cine este… castigatoarea!

media_139920444725426100

Este vorba de Georgeta Jesica Zamfir, cea mai emotiva dintre toti concurentii ramasi la ora actuala in competitie.

Conform fisei sale de prezentare in competitie, Jesica are 28 de ani, este din Ploiesti, e casatorita si are un baietel de doi ani. A plecat in Spania sa faca rost de bani pentru facultate si a ajuns sa stea 7 ani in Sevilla. Provine dintr-o familie modesta, cu inca o sora si un frate, si inceput sa gateasca de mica, de la 10 ani, nevoita fiind sa pregateasca masa in casa. Cat a stat in Spania, a facut curatenie in case timp de un an, apoi s-a angajat ca barmanita intr-o cafenea si dupa ceva vreme a ajuns chiar managerul cafenelei, pe care a administrat-o 3 ani.

media_139920450428065200

„Vazand ca sunt capabila sa administrez un local fara ajutorul nimanui, am facut un imprumut si am deschis un magazin acolo. Nu a mers asa cum ma asteptam, asa ca am renuntat la el. Si ne-am decis sa ne intoarcem acasa atunci cand baietelul nostru avea un an si jumatate”, a declarat Jesica in preselectii.

Gateste variat, de la caracatita in stil gallego sau peste in crusta de sare, pana la painici cu stafide si foie gras, paella si alte preparate din zona Andaluciei. Pe langa bucataria din sudul Spaniei, ii place sa combine gusturi din bucataria araba (in special marocana), indiana si braziliana.

media_139920461099258900

Se pricepe si la dulciuri, care ii ies mereu apetisante si gustoase. Odata intoarsa in tara, s-a inscris la facultate, asa ca acum este anul I la Facultatea de Litere, Sectia Engleza – Franceza.

Pe parcursul concursului Masterchef, s-a dovedit a fi una dintre cele mai sensibile si emotive concurente. Daca la preselectii s-a abtinut cu greu sa nu planga, dupa ce a intrat in bucataria Masterchef au fost numeroase momente in care a izbucnit in lacrimi

Inca de la preselectii s-a abtinut cu mare greutate sa nu planga in fata juratilor, dupa ce acestia au inceput sa-i critice supa si turtitele. Dupa ce a primit sortul, de bucurie Jesica s-a descaltat de cizmele cu toc ca sa poate alerga sa le dea vestea mai repede rudelor ei. Jesica a mizat la preselectiile MasterChef pe un preparat tipic spaniol: o supa rece cu tortite de couscous si mac. Tanara a dezvaluit cum se prepara reteta ei.

media_139920474369264300

Iată preparatul cu care Jesica i-a convins pe jurati s-o primeasca in concurs: o supa rece cu tortite de couscous si mac

Timp de preparare: 1h 30min, dificultate: usor

Ingrediente: 1 kg rosii bine coapte, 1 ardei verde tip italian, 2 catei de usturoi, 1/2 ceapa rosie, 1 felide pepene rosu, cateva fire de menta proaspata, 1 lingurita chimion, 1 lingura ulei de masline, 2 linguri amidon, 50g mac, 1 pahar cuscus bob fin, cateva fire de chives, 3 cuburi de gheata, 100g sunca Serrano, 1 lingura sare marina, 3 felii de paine, 100g otet din vin alb, 250g ulei de masline extra virgin, 1 castravete mai gros

Metoda de preparare: Rosiile se decojesc, se taie in bucati potrivite direct in recipientul pentru blender, castravetele se decojeste si se pune peste rosii, ardeiul se curata de seminte si cotor, se taie in bucati si se adauga si el, ceapa rosie la fel (cam un sfert din ea), apoi se adauga 2 catei de usturoi curatat, feliile de paine, sare cam o lingurita rasa, uleiul de masline, otetul si bucatile de gheata. Toate astea se mixeaza timp de 5-7 minute pana obtinem o consistenta cremoasa. Acesta este preparatul de baza. Daca dorim sa ii adaugam ceva inedit impartim cantitatea in trei parti egale, o parte o lasam ca atare, o alta parte se condimenteaza cu menta proaspata, iar cealalta cu o bucata de pepene rosu (curatat in prealabil de seminte si coaja).

Pentru tortite: se pune un pahar de apa intr-o olicica pe foc, cu un pic de sare, cand aceasta incepe sa fiarba se adauga aceeasi cantitate de couscous (masor cu acelasi pahar), amestecam, inchidem focul si acoperim cu un capac. Dupa 10 minute punem couscous-ul gatit intr-un bol, la care adaug macul, amidonul si un pic de chimion, il framant ca pe un aluat, dupa care il pun pe o folie de plastic, o alta desupra lui si cu ajutorul unui sucitor il intind ca pe o foaie cu grosime cam de o jumatate de centimetru.

Ma folosesc de un cerc de marimea unei cescute pentru a le taia rotunde. Le ung cu putin ulei de masline si le coc intr-o tigaie incinsa in prealabil, neaderanta la foc domol cate 30 de secunde pe fiecare parte. Pentru montarea farfuriei mai am nevoie de jamon pe care il tai in cubulete mici. Pun supa in boluri (cam trei sferturi, nu plin), presar bucatelele de jamon, decorez cu un fir de chives si cateva picaturi de ulei, iar pe  peretii bolului agat tortitele.

blank