Sebastian Ghiţă a făcut plângere penală împotriva lui Kovesi şi a DNA Ploieşti. Fostul deputat Sebastian Ghiţă a depus, prin intermediul avocaţilor, o plângere penală la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ).

Plângerea lui Sebastian Ghiţă vine după ce în dosarul său de extradare au fost folosite documente falsificate de procurori. Fostul deputat a formulat plângerea penală împotriva: şefei DNA, Laura Codruţa Kovesi, Mircea Negulescu, şeful DNA Ploieşti, Lucian Onea, Giluela Deaconu, procuror DNA, Savu Alfred, procuror DNA.

Sebastian Ghiţă îi acuză pe aceştia de: compromiterea intereselor justiţiei, conform art. 277, Cod penal, cercetare abuzivă, prevăzută la art. 280 alin 2 Cod penal.

Decizia vine, după dezvăluirile făcute de fostul deputat Vlad Cosma. Acesta îi acuză pe procurorii DNA Negulescu și Onea (procuror șef al DNA Ploiești) că au ”fabricat dosare”.

Parchetul a confirmat că în această cauză au fost demarate cercetările penale, potrivit România TV.

„Ca urmare a solicitărilor mass-media de a prezenta un punct de vedere în legătură cu relatările jurnalistice referitoare la o serie de aspecte vizând activitatea unor procurori din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Structura Teritorială Ploiești, Biroul de informare și relații publice este abilitat să comunice următoarele:

Citeste si...
Robert Negoiţă, audiat în dosarul lui Dragnea: „Eu pe acele doamne dacă le văd, nu le mai cunosc. Am aflat că una dintre ele a fost angajată la mine”

Secția de urmărire penală și criminalistică efectuează cercetări într-o cauză penală constituită ca urmare a înregistrării unei plângeri penale și care vizează aspectele prezentate de către mass-media. Totodată, Inspecția Judiciară – din oficiu și la solicitarea președintelui Consiliului Superior al Magistraturii – efectuează verificări prealabile pentru a stabili dacă există indicii privind săvârşirea vreunei abateri disciplinare cu privire la aceleași aspecte.

Conducerea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție are deplină încredere că atât investigația penală cât și verificările prealabile vor fi efectuate cu profesionalism și vor elucida aspectele semnalate în mass-media”.

Vlad Cosma susţine că procurorul Lucian Onea a fabricat și dosarul „Tony Blair”. Fostul deputat a fost chemat marți la audieri, la DNA Ploiești, însă nu s-a prezentat, fiind plecat din țară.