Ministrul Muncii
Actualitate

Se schimbă pensiile românilor! Ministrul Muncii a spus clar: Există trei variante

Ministrul Muncii a participat joi, 27 iulie, la o întâlnire cu reprezentanții Comisiei Europene, unde au dezbătut stadiul reformelor privind sistemul de pensii și legea salarizării unitare. În urma întâlnirii, Simona Bucura Oprescu a transmis că există trei variante de lucru pe legea pensiilor.

Așadar, Ministrul Muncii Simona Bucura spune că a discutat joi cu reprezentanții Comisiei Europene despre legislația cu privire la pensiile din sistemul public, dar și cu privire la legea salarizării unitare.

A fost dezbătută legislația cu privire la pensiile din sistemul public

„Am discutat astăzi cu directorul general al Programului pentru redresare și reziliență din cadrul Comisiei Europene și cu echipa tehnică de la Comisia Europeană. În cadrul întâlnirii, ne-am asumat angajamentul de a continua reformele, în acord cu prevederile din PNRR, și am prezentat stadiul în care ne aflăm atât pe legislația cu privire la pensiile din sistemul public, dar și cu privire la legea salarizării unitare”, a declarat Simona Bucura Oprescu la B1 TV.

De asemenea, aceasta a spus și că instituția încearcă să aibă „un parcurs cât mai rapid, astfel încât să îndeplinim atât exigențele Comisiei, dar să avem și cât mai repede gata aceste reforme, înțelegând că de reformele Ministerului Muncii depind, până la urmă, și veniturile pe care românii le au”.

Ministrul a vorbit și despre riscul de a pierde bani din PNRR

Totodată, ministrul a vorbit și despre riscul de a pierde bani din PNRR din cauza reformelor întârziate, punctând că în instituția pe care o conduce mobilizarea este una maximă.

„Echipa de aici, colegii mei din minister fac tot ceea ce depinde de noi astfel încât să fim gata la timp cu absolut toate reformele pe care le avem de făcut și să găsim răspuns atât la exigențele Comisiei, dar mai ales la nevoile pe care românii le au”, a mai spus Simona Bucura.

Mai apoi, Simona Bucura Oprescu a subliniat că a fost stabilit un calendar de lucru împreună cu Comisia Europeană.

„Noi, cei din echipa Ministerului Muncii și Solidarității Sociale, vom face tot ce depinde de noi astfel încât să fim gata cu toate. După cum știți, avem legată de cererea de plată 3 reforma din sistemul public de pensii și trecerea la contributivitate – și de cererea de plată 4 partea de salarizare. Noi spunem că vom fi gata la timp și că vom face tot ce depinde de noi pentru asta”, a completat ministrul.

Există trei variante de lucru pe legea pensiilor

Citește și  Se taie aceste pensii! E oficial. Decizia care va intra în vigoare în România

Ministrul a spus apoi că există trei variante de lucru pe legea pensiilor și se lucrează la finalizarea pe partea de impact financiar cu Banca Mondială și Ministerul Finanțelor.

„Lucrăm împreună cu cei de la Ministerul fondurilor europene astfel încât să fim gata cât mai curând posibil. Nu vreau să dau termene, fiindcă vreau să dau rezultate”, a conchis ministrul.

blank