Rusia nu renunță! Războiul din Ucraina va continua. Kremlinul a pus ochii pe estul și sudul țării vecine. Iată ce se va întâmpla mai departe cu regiunile ucrainene anexate la Rusia în luna septembrie.
Rusia nu va renunța la teritoriile ucrainene anexate în luna septembrie
Kremlinul a anunțat joi, 8 decembrie 2022, că armata Rusiei se pregătește să ocupe zone din estul şi sudul din Ucraina pe care Guvernul de la Moscova le-a revendicat ca aparţinând Rusiei.
Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, a precizat că soldații ruși trebuie „să elibereze” în continuare părţi din regiunile ucrainene Doneţk, Lugansk, Herson şi Zaporojie, relatează agenția de presă Reuters.
Vladimir Putin a spus că războiul din Ucraina ar putea fi „un proces pe termen lung”
În ciuda afirmațiilor sale, armata Rusiei a fost nevoită să abandoneze unele dintre teritoriile anexate, părăsind orașul Herson din cauza unui contraatac de amploare al armatei Ucrainei. În prezent, soldați ruși bombardează în mod regulat orașul respectiv de pe cealaltă parte a Râului Nipru, atacând, de fapt, ceea ce consideră a fi propriul său teritoriu.
Din acest motiv, Vladimir Putin a recunoscut că războiul din Ucraina s-ar putea transforma într-un „proces pe termen lung”, încercând astfel să apere o invazie în care trupele rusești au fost forțate să se retragă și chiar bazele aeriene din interiorul Rusiei au fost atacate.
„În ceea ce privește procesul lent al operațiunii militare speciale, atunci, desigur, poate fi un proces pe termen lung. Dar apoi ați menționat că au apărut noi teritorii. Acesta este un rezultat atât de semnificativ pentru Rusia… Marea Azov a devenit o mare internă a Rusiei. Chiar și Petru I a luptat pentru accesul la Marea Azov”, a declarat, miercuri, Vladimir Putin în cadrul unei videoconferințe cu membrii Consiliului Rusiei pentru Drepturile
Omului.
În cadrul acelei videoconferințe, Vladimir Putin a anunțat că riscul unui război nuclear este în creștere, având în vedere conflictul militar din Ucraina, dar a dat asigurări că Rusia NU va folosi prima armele nucleare.
Potrivit spuselor sale, armata Rusiei va decurge la o astfel de metodă doar ca răspuns la acțiunile altor state, subliniind, totodată, că țara sa nu va transfera arme la bazele militare din alte state, făcând referință la SUA.
„Nu am înnebunit, suntem conștienți ce sunt armele nucleare. Noi considerăm armele de distrugere în masă, arma nucleară, ca un mijloc defensiv. (Folosirea acesteia) este construită în jurul a ceea ce se numește ”lovitura de represalii”: dacă suntem loviți, lovim ca răspuns. Nu vom alerga în jurul lumii fluturând această armă ca pe o lamă de ras”, a explicat președintele Rusiei, potrivit sursei citate anterior.