Actualitate

Se reinventează, oficial, Cenzura: Amenzi pentru postările defăimătoare, pe facebook. Sunt uriașe!

 

Deputații au decis ca persoanele care se fac vinovate de defăimare pe Facebook să primeasca o amendă considerabilă. Comisia Juridică și cea pentru Drepturile Omului din Camera Deputaților au dat aviz favorabil legii privind defăimarea socială. Cei care se fac vinovați de defăimare pe Facebook riscă amenzi considerabile.

Conform legii referitoare la defăimare, inițiată de Liviu Dragnea, se sancționează cu amendă de la 1.000 lei la 30.000 lei, dacă defăimarea vizează o persoană fizică, respectiv cu amendă de la 2.000 lei la 100.000 lei, daca aceasta vizează un grup de persoane sau o comunitate.

Amenzile se aplică oricarei forme de defăimare din spatiul public, inclusiv în presa și pe rețelele de socializare, cum ar fi Facebook. Sancțiunile se vor aplica printr-o decizie a unui departament special creat în cadrul CNCD, fără o decizie a unei instanțe.

Proiectul de lege vizează și crearea, în cadrul Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării, a Departamentului pentru Promovarea Demnității Umane și Toleranței, care are ca atribuții să aplice sancțiunile contravenționale persoanelor fizice și juridice care discriminează social, să elaboreze ghiduri de bune practici în materie, să verifice implementarea măsurilor de promovare a demnității umane dar și să asigure asistență de specialitate.

blank
blank