Proiect Primăria Generală a Capitalei lansează în dezbatere publică, până pe 8 februarie, un proiect care prevede ridicarea maşinilor parcate neregulamentar. Compania Municipală Managementul Transportului, care se va ocupa de această operaţiune, va activa non-stop. După ce proiectul va fi votat de CGMB, şoferii bucureşteni vor plăti minim 500 de lei pentru a-şi recupera maşina ridicată de municipalitate.

Proiect pentru ridicarea masinilor , În proiectul pus în dezbatere publică se arată că maşinile parcate neregulamentar vor fi ridicate de angajaţii Companiei Municipale Managementul Transportului, care vor lucra 24 de ore din 24.

Tarifele pentru ridicarea sunt:

– pentru ridicare, 200 de lei pentru maşinile cu masa totală de până la 5 tone inclusiv şi 270 de lei pentru maşinile de peste 5 tone.

– pentru transport, 150 de lei, pentru maşinile cu masa totală de până la 5 tone inclusiv şi 200 de lei pentru maşinile de peste 5 tone.

Citeste si...
Halep, premiata pentru cea mai frumoasa lovitura la Fed Cup

– pentru depozitare, 150 de lei pe zi.

Astfel, pentru o maşină care depăşeşte 5 tone, tariful total ajunge la 620 de lei, iar pentru un autoturism, precum un Logan, tariful este de 500 de lei.

Cu ajutorul acestui proiect, primarul general al Capitalei Gabriela Firea speră să elimine maşinile parcate la întâmplare, care împiedică transportul public sau operaţiunile de salubrizare.

”Pentru a putea interveni eficient în cazul staţionărilor neregulamentare, mai ales în cazurile în care se stânjeneşte circulaţia mijloacelor de transport public sau alternativ, sau când se îngreunează operaţiunile de salubrizare sau deszăpezire, este necesară demararea efectuării activităţii de ridicare a vehiculelor staţionate neregulamenter”, se arată în expunerea de motive a proiectului, semnată de Gabriela Firea.

Conform proiectului, automobilele se vor ridica de pe reţeaua principală de străzi a Municipiului Bucureşti.