Fostul ministru al Sănătății, Sorina Pintea, trece prin momente grele după ce procurorii DNA au prins-o în flagrant în timp ce primea mită la Spitalul din Baia Mare. Pe lângă arestarea preventivă și problemele de sănătate cu care se confruntă, Sorina Pintea riscă și suspendarea din PSD.

Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a anunțat luni că va avea o întâlnire informală a doua zi cu preşedinţii organizaţiilor judeţene ale partidului, ocazie cu care va fi discutat şi cazul fostului ministru al Sănătăţii Sorina Pintea, arestată preventiv pentru luare de mită.

La sfârşitul săptămânii trecute, preşedintele PSD Maramureş, Gabriel Zetea, a propus suspendarea din partid a Sorinei Pintea.

Marcel Ciolacu a spus la şedinţa informală cu preşedinţii organizaţiilor de partid va fi discutat şi cazul Sorinei Pintea.

„Am luat act de propunerea domnului Zetea. Nu e un lucru de ascuns faptul că eu mâine (n.r. – marţi) voi avea o şedinţă informală cu toţi preşedinţii de organizaţii judeţene, unde vom lua mai multe decizii. (…) Nu poţi să adopţi ceva într-o şedinţă informală. Nu e un caz, vom discuta tot contextul. Vom şti ce avem de făcut şi eu cât conduc partidul nu voi lua anumite decizii către cazuri personale. Vom lua în discuţie care este abordarea partidului în astfel de cazuri. Este o decizie care afectează întregul partid şi va fi o decizie pe care o să o iau împreună cu preşedinţii de organizaţii şi o să o comunic la următorul CEx”, a menţionat luni Marcel Ciolacu, citat de Agerpres.

Citeste si...
Sorina Pintea sustine că va ajunge la consens cu sindicatele si nu vor fi pichetari

CAZUL SORINA PINTEA. Andrei Baciu, secretar de stat în Ministerul Sănătății, la GÂNDUL LIVE: Trebuie să depășim această zodie și să reintre lucrurile în normal
Andrei Baciu, secretar de stat în Ministerul Sănătății, a declarat în emisiunea Gândul Live, referitor la cazul Sorina Pintea, că este un caz complet anormal, care nu este definitoriul pentru corpul medical din România.

„Sunt medic, nu jurist, nu pot interpreta ca jurist. Este un lucru regretabil pentru noi, ca sistem, să avem în continuare astfel de cazuri, în care descoperim astfel de lucruri. Sunt informații preliminare, ceea ce e important e ca autoritățile statului din mediul juridic își fac treaba. Este foarte important să eliminăm cu totul acest fenomen, la urma urmei, odată pentru totdeauna. În țările europene, vest, central europene, nu xistă acest concept, nici nu poate fi vorba, nu se pune problema de așa ceva, sunt lucruri complet inexistente. Trebuie să depășim această zodie și să reintre lucrurile în normal”, a declarat luni Andrei Baciu, la