Actualitate, Stiri

Se castrează gratuit animalele de comapanie

Şi în această săptămână, veterinarii castrează gratuit câinii comunitari din zona sectorului 2, prin grija primarului Neculai Onţanu.

Se castreazaEchipele de medici veterinari din cadrul Primăriei Sectorului 2 continuă şi în această săptămână să sterilizeze gratuit câinii comunitari, efectuând operaţiile chirurgicale de castrare a animalelor fără stăpân, precum şi a celor care au deţinători, la cererea acestora.

În această săptămână, primăria de sector va castra gratuit câinii de pe următoarele artere de circulaţie importante: Strada Alexandru Donici, Strada Viitorului, Strada Logofătul  Stroici, Strada Maria Rosetti, Strada Toamnei, Strada Paciurea Dimitrie, Strada Salcâmilor şi Strada Ion Movilă.

Cei interesaţi să sprijine acţiunea organizată de edilul sectorului 2 pentru scăderea numărului câinilor comunitari din Capitală sunt rugaţi să semnaleze zonele unde se găsesc asemenea exemplare la telefonul Centrului Teritorial Veterinar al Primăriei Sectorului 2, respectiv: 021.255.22.17 sau 021.255.22.07, iar echipele mobile de medici veterinari vor realiza operaţiile de sterilizare şi vaccinare în mod gratuit.

De la începutul acestui an şi până în prezent, Primăria Sectorului 2 a castrat circa 1200 de câini, ştiut fiind faptul că prin aceste operaţii chirurgicale se stopează înmulţirea necontrolată a exemplarelor canine de pe străzile din Bucureşti, având în vedere că o femelă naşte, în medie, de două ori pe an, în jur de patru pui.

blank