Twitter
IT&C

Schimbările continuă la Twitter. Angajările sunt suspendate și se reduc cheltuielile

Twitter face schimbări mari în cadrul companiei. În această săptămână, majoritatea angajărilor vor fi întrerupte, se vor reduce cheltuielile, iar doi directori vor pleca, a anunțat un purtător de cuvânt.

Şeful departamentului pentru consumatori, Kayvon Beykpour, şi directorul pentru venituri ale produsului, Bruce Falck, părăsesc compania, a confirmat purtătorul de cuvânt.

„Mi-a cerut să plec după ce mi-a spus că vrea să ducă echipa într-o altă direcţie”
Schimbările care au loc în ceea ce privește compania au loc în momentul în care Elon Musk încearcă să finalizeze tranzacția de 44 de miliarde de dolari pentru preluarea conducerii.

Kayvon Beykpour a transmis că a fost anunțat că va trebui să părăsească compania printr-un email, în timp ce se afla în concediu de paternitate: „Parag mi-a cerut să plec după ce mi-a spus că vrea să ducă echipa într-o altă direcţie”.

Acordul încheie un ciclu de zvonuri, în care CEO-ul Tesla și SpaceX a devenit unul dintre cei mai mari acționari ai Twitter, i s-a oferit și a refuzat un loc în consiliul său de administrație și a licitat să cumpere compania – totul în mai puțin de o lună, scrie CNN.

În conformitate cu termenii acordului, acționarii vor primi 54,20 USD în numerar pentru fiecare acțiune Twitter pe care o dețin, egalând oferta inițială a lui Musk și marcând o primă de 38% față de prețul acțiunilor cu o zi înainte ca Musk să-și dezvăluie participația în companie.

Elon Musk anunță că va anula interdicția Twitter împotriva lui Donald Trump
„Cred că a fost o greșeală, pentru că a înstrăinat o mare parte a țării și nu l-a făcut, în cele din urmă, să nu aibă o voce pe Donald Trump”.

„Aș anula interdicția permanentă”, a adăugat Musk, care se așteaptă să devină CEO interimar după preluare. „Nu dețin încă Twitter. Deci nu este un lucru care se va întâmpla cu siguranță, pentru că ce se întâmplă dacă nu dețin Twitter?”.

Twitter l-a suspendat definitiv pe Trump din platformă în ianuarie 2021, în urma atacului susținătorilor săi asupra Capitoliului SUA. Compania a spus că a luat decizia după 11 ianuarie „din cauza riscului de incitare ulterioară la violență”, scrie cnbc.com.

„Nu, nu mă voi întoarce pe Twitter,” i-a spus Trump lui Joe Kernen de la CNBC. În urma interdicției, Trump a lansat Truth Social, care este prezentat ca o alternativă la exprimarea platformelor Big Tech.

„Voi fi pe Truth Social în cursul săptămânii. Este în program. Avem o mulțime de oameni înscriși. Îmi place Elon Musk. Imi place foarte mult. Este un individ excelent. Am făcut multe pentru Twitter când eram la Casa Albă. Am fost dezamăgit de felul în care am fost tratat de Twitter. Nu mă voi întoarce pe Twitter”, a spus Trump.