Schimbare bruscă
Actualitate

Schimbare bruscă a vremii. Episoade de iarnă severă în mai multe zone din țară

Deși credeam că am scăpat complet de iarnă, se pare că episoadele de vreme rea persistă încă. Meteorologii anunță că în cursul zilei de sâmbătă și duminică, schimbare bruscă a vremii. țara noastră se va confrunta cu temperaturi scăzute și condiții de burniță.

Schimbare bruscă a vremii. Prognoza meteo pentru weekend. Gerul și precipitațiile sub formă de burniță sunt așteptate să afecteze diferite regiuni ale țării.

Cerul va fi predominant noros, iar ploi și ninsori sunt așteptate să cadă în diverse zone.

În zilele de 17 și 18 februarie 2024, adică în cursul zilelor de sâmbătă și duminică, se vor înregistra schimbări semnificative în condițiile meteorologice.

Schimbare bruscă a vremii. Prognoza meteo. Iarna își face din nou simțită prezenta

Meteorologii prevăd că gerul și burnița vor afecta multiple regiuni, dar variațiile vor fi pronunțate.

În partea de vest și sud, vremea va fi mai blândă, cu trăsături primăvăratice, în timp ce în nord și est condițiile vor rămâne mai severe.

Schimbare bruscă

„O pătură de nori stratiformi va acoperi o parte din regiunile estice, menținând temperaturile mai scăzute, chiar dacă nu va fi foarte frig. Duminică, pasajul unui front atmosferic va produce o nouă rundă de ploi slabe în mai multe regiuni și ninsori la munte.

Weekendul se va încheia cu pasajul unui front atmosferic, care va aduce câteva ploi slabe în mai multe regiuni, dar și ninsori la munte. Spre seară și în zonele mai înalte din estul Transilvaniei”, au anunțat meteorologii de la MeteoRadar.

Ce vreme ne așteaptă săptămâna viitoare

În săptămâna ce urmează, prognoza meteo arată că vor avea fenomene diverse, în funcție de regiunea din țară.

În sudul țării, se prevede un interval însorit și plăcut, cu temperaturi ce vor oscila între 13 și 16 grade Celsius, conform estimărilor meteorologice.

În schimb, în jumătatea nordică a României, cerul va fi predominant acoperit de nori. Local vor fi și perioade de precipitații. Frontul ploios va avansa spre sud în cursul serii, cu posibile ploi izolate.

Schimbare bruscă

După cum arată prognoza meteo, vremea în săptămâna următoare va fi destul de răcoroasă.

Cu toate acestea, având în vedere perioada actuală a anului și intervalul de timp specific, temperaturile nu vor coborî în exces.

blank