Actualitate, Featured

Scene teribile cu un primar. A fost nevoie de interventia trupelor speciale

Scene teribile cu un primar care a sarit in aparare angajatului sau sofer pe microbuzul scolar în care se aflau 11 elevi, care se întorceau de la un concurs școlar, a fost reținut, în timpul nopții de sâmbătă spre duminică, în localitatea Puiești, județul Vaslui, deoarece autovehiculul nu avea inspecția tehnică periodică și licența de transport valabile, potrivit Mediafax.

Scene teribile cu un primar care a sarit in aparare angajatului sau sofer pe microbuzul scolar:Reprezentanții Poliției din Vaslui au declarat, duminică, că inspecția tehnică periodică a microbuzului în care se aflau 11 elevi era expirată în 4 martie, iar licența de transport era expirată de doi ani.

„La ora 21.37 (sâmbătă – n.r.), pe raza comunei Puiești, polițiștii au oprit pentru control un microbuz, în care se aflau 11 elevi și un cadru didactic. I s-a solicitat conducătorului auto să prezinte documentele necesare unei astfel de deplasări. Astfel, s-a constatat ca autovehiculul are ITP-ul expirat din data de 04.03.2019, iar licența de transport era valabilă pentru perioada 24.05.2016 – 23.05.2017. Având în vedere cele constatate, conducătorul autovehiculului a fost sancționat conform prevederilor HG nr. 69/2012 și OUG 195/2002, iar ca masură complementară, s-a dispus reținerea plăcuțelor cu numărul de înmatriculare, eliberându-se o dovadă, fară drept de circulație”, au spus reprezentanții Poliției Vaslui.

Potrivit acestora, la fața locului a sosit un reprezentant al comunei Gherghești, instituție căreia îi aparține microbuzul, acesta înjurându-i pe polițiști. Pentru fapta sa, bărbatul a fost sancționat.

Copiii au reușit să plece spre domiciliu, din Puiești, cu un alt microbuz trimis de Primăria Gherghești, aproape de miezul nopții.

Cei 11 elevi din Gherghești se întorceau de la un concurs școlar.