Scene de coşmar
International

Scene de coşmar în Oraşul Vechi din Ierusalim: Un individ cu o mitralieră a făcut ravagii înainte să-l ucidă polițiștii

Scene de coşmar în Oraşul Vechi din Ierusalim. Un palestinian înarmat cu o mitralieră a ucis o persoană şi a rănit alte două, înainte de a fi împuşcat mortal de poliţişti.

Scene de coşmar în Ierusalim  atac armat în Oraşul Vechi atac armat a avut loc duminică. Forţele de ordine au intervenit de urgenţă după ce un palestinian înarmat a împuşcat doi doi civili, dintre care unul a murit, a anunţat un purtător de cuvânt al Poliţiei din Ierusalim. Celelalte două persoane rănite erau polițiști.

Ministrul israelian de Interne, Omer Barlev, a delcarat că agresorul este un membru al grupării Hamas ce privind din Ierusalimul de Est. Agresorul a fost o mitralieră în timpul atacului, conform agenţiei Reuters.

De altfel, Hamas a confirmat că bărbatul care a comis atacul este un membru al grupării. Vineri, Marea Britanie a interzis gruparea Hamas şi a catalogat-o drept o grupare teroristă, ce controlează Fâşia Gaza şi refuză că colaboreze paşnic cu autorităţile israeliene.

Potrivit publicaţiei Haaretz, bărbatul care a comis atacatul din Oraşul Vechi din Ierusalim are 42 de ani şi se numeşte Fadi Abu Shehadam. Palestinianul din Ierusalimul de Est a deschis focul cu o armă automată.

Premierul israelian Naftali Bennett a solicitat sporirea măsurilor de securitate ca urmare a atacului comis duminică.

Incidentul, al doilea atac în Ierusalim în patru zile, a avut loc în apropierea Muntelui Templului, al treilea cel mai sfânt loc din Islam. Un purtător de cuvânt al poliției l-a descris pe atacator ca fiind un locuitor al Ierusalimului de Est și a spus că era înarmat cu o mitralieră, conform Mediafax.

Israelul a cucerit Orașul Vechi și alte părți ale Ierusalimului de Est în războiul din 1967 din Orientul Mijlociu și le-a anexat, într-un demers nerecunoscut la nivel internațional.