Actualitate, Stiri

Scandalul în cazul “Rinichiul lui Arşinel” continuă!

Plângere penală împotriva actorului Alexamdru Arşinel

arsinel-spital

Scandalul izbucnit după operaţia de transplant de rinichi la care a fost supus actorul Alexandru Arşinel luna trecută continuă. Preşedintele Asociaţiei “Claudia Safta”, Emanuel Ungureanu, a anunţat că va depune la Parchet o plângere împotriva actorului.

 Preşedintele Asociaţiei pentru Solidaritate şi Empatie “Claudia Safta”, Emanuel Ungureanu, a anunţat că, pe 27 septembrie, va depune plângere la Parchet împotriva lui Alexandru Arşinel. Lui Ungureanu nu i se pare normal că actorul a aşteptat doar trei zile pe lista de transplant. Data depunerii plângerii nu e una întâmplătoare: la 27 septembrie se împlineşte un an de la moartea Adinei Bleotu. Tânăra de 19 ani aştepta din anul 2003 să primească un organ, iar părinţii ei au apelat chiar la piaţa neagră. Alexandru Arşinel a primit rinichiul care l-a salvat de la moarte de la un tânăr de 23 de ani, din judeţul Bacău, care a fost găsit spânzurat, în 25 august, în Sighişoara.

 În timpul spitalizării, Arşinel a primit o scrisoare deshisă din partea lui Ungureanu în care i se atrăgea atenţia că a avut parte de un tratament preferenţial în clinica de la Cluj. Asta l-a întristat pe actor, determinându-l să facă afirmaţia: “Îmi pare rău că m-am născut în ţara asta!”. (I.G.)