Tot mai multe nereguli ies la iveală după scandalul iscat în jurul viceguvernatorului Bogdan Olteanu. Veniturile şefilor BNR rămân un mister și asta pentru că de 9 ani Mugur Isărescu și alți consilieri nu şi-au făcut public salariul încasat.

Exemplu lui Mugur Isărescu care a invocat regulamentele europene pentru această secretomanie a fost urmat și de alți consilieri. De când România a intrat în Uniunea Europeană, Mugur Isărescu refuzat să îşi mai facă public salariul. Ultimele declaraţii din 2007 indicau un nivel salarial cuprins între 5.000 şi 7.000 de euro lunar. Acum se vorbește că Isărescu ar câştiga 15 mii de euro lunar.

În timp ce Isărescu se foloseşte de aceste chichiţe pentru a nu îşi face public salariul, Mario Draghi, guvernatorul Băncii Cen­trale Europene şi şeful lui Isă­rescu în Consiliul General de la Frankfurt, şi-a publicat salariul pe 2015 chiar în raportul anual al instituţiei pe care o conduce.

Draghi a încasat anul trecut un salariu anual brut fără bonusuri şi sporuri de 385 de miide euro, adică aproximativ 32 de mii de euro pe lună.