Showbiz, Stiri

Scandal în showbiz: Amadeus, copiate la muzică şi la haine?

Există sâmbure de scandal până şi în cele mai paşnice trupe. Veteranele Amadeus sunt deranjate că cvartelele Passione şi Hypnotique le „fură” stilul, rochiile şi ideile.

amadeus_0

Trupa Amadeus a fost înfiinţată în anul 2000, la iniţiativa celebrului compozitor Adi Ordean. De atunci, cele patru fete, Andreea, Patricia, Bianca şi Naomi, şi-au făcut loc pe piaţă şi se bucură de numeroase concerte, cu un tarif cuprins între 2.000 şi 3.000 de euro.

Iată că reţeta succesului, cu un cvartet de fete frumoase, care cântă la instrumente, a fost preluată şi de alte două trupe, apărute pe piaţă în 2006, Passione, şi în 2007, Hypnotique. De aici până la scandalul “clonelor” nu a mai fost decât un pas, iar managerul fetelor de la Amadeus a explicat, pentru Click!, of-ul său.

“Din păcate, am fost contactaţi după evenimente de diferiţi clienţi, deranjaţi de faptul că li s-au adus alte cvartete, ei dorindu-şi Amadeus. Li s-a justificat la faţa locului că atât timp cât sunt tot patru fete pe scenă, iar muzica e «în stilul Amadeus», e cam acelaşi lucru. Nu este normal să existe acest tip de imitaţie pe piaţă, pentru că induce publicul în eroare”, ne-a declarat Marius Beju, managerul trupei Amadeus.

passione_0

Fetele de la Passione, care culmea, au apărut în concerte cu rochiţe identice cu cele ale artistelor de la Amadeus, se apără. “Repertoriul nostru e format din piese originale, scrise special pentru noi. Nu am cântat niciodată piese aparţinând trupei Amadeus. Despre ţinuta vestimentară, considerăm că este o simplă coincidenţă de gusturi”, ne-a declarat Violeta Dumitru, PR-ul cvartetului Passione.

hypnotique_0

Şi Adrian Ştefănescu, managerul grupului Hypnotique, îşi apără solistele: „Piesele noastre sunt orchestrate şi înregistrate pe baza unor contracte exclusive, în studioul domnului Andrei Kerestely. E caraghios ca un impresar să expună pretenţii despre ce fel de muzică trebuie să cuprindă piaţa”.