Politic

SCANDAL POLITIC: VICTOR PONTA VS PETER SZIJJARTO, PE TEMA GARDULUI SI A REFUGIATILOR!

Relaţiile externe cu vecinii unguri sunt din ce în ce mai tensionate. Premierul Victor Ponta a atacat primul, condamnând intentia ungurilor de a ridica gard de sârmă ghimpată, la graniţa cu România. Ministrul ungar îl face nebun pe Ponta, nu direct, ci în cuvinte frumoase.121399_1

„Problema ţine de capacitatea noastră logistică de a-i trata pe acei oameni ca pe nişte oameni nu cum îi tratează vecinii noştri maghiari cu bâta şi cu înseriatul. Povestea că Ungaria îşi face gard şi aruncă problema în Serbia, România, Austria, denotă un mod de gândire care scoate Ungaria din Europa.

Suntem în UE, noi am vrut. Problema este a tuturor, nu doar a României sau a Ungariei. Dacă Ungaria îşi face gard, nu rezolvă nimic. Stilul Ungariei, care îşi pune un gard… Nu este o atitudine normală nici într-o comunitate, nici între ţări. Unii oficiali maghiari ar trebui să-i ținem după gard, să nu se mai plimbe prin Transilvania sau în Europa și să spună lucruri ciudate„, a precizat marţi Victor Ponta, şeful Guvernului.

Ministrul de externe ungar Peter Szijjarto a sărit ca ars, condamnând in termeni duri afirmaţiile lui Ponta:

„Ieri (marți — n.r.), Victor Ponta și-a pierdut autocontrolul și, prin afirmațiile sale iraționale, jignește întreaga Ungarie”, a transmis ministrul ungar de externe într-un comunicat. „Politicienii europeni civilizați nu spun astfel de calomnii necontrolate. Remarcile sale au o singură explicație: și-a pierdut total sprijinul în politica internă din România”, a adăugat șeful diplomației ungare, potrivit MTI.

 
blank