Marina Almășan
Actualitate

Scandal la TVR. Marina Almășan, plângere penală împotriva directoarei Ruxandra Țuchel

Marina Almășan o acuză pe directoarea TVR2 Ruxandra Tuche de hărțuire la locul de muncă, spunând că a depus o plângere penală și este pe cale să mai facă încă una.

Marina Almășan, plângere penală împotriva directoarei Ruxandra Țuchel

În calitate de avertizor public, Marina Almășan lansează un atac fără precedent la adresa postului public de televiziune. Totul pleacă de la ultima decizie a directoarei Ruxandra Țuchel, împotriva căreia a depus deja o plângere penală. Aceasta i-a solicitat să scoată de la montaj anumite cadre cu o locație din Govora, cu care avea însă contract de publicitate.

„Sunt avertizor public si orice referire la disfuncționalitațile în cadrul unor instituții publice, legate de proasta gestiune a banului public, nouă, avertizorilor publici, ni se permite. În același timp, sunt angajatul unei instituții serioase, care respectă legea și de aceea nu-mi doresc decât să fac același lucru. Să nu-mi bat joc de banul public si să nu încalc legi.Prin urmare, prin această postare vreau să cer un sfat experților în publicitate care citesc aceste rânduri : unde greșesc?”, a scris Marina Almășan.

Realizatoarea TV, despre audiențele care s-au prăbușit

Marina Almășan scoate în evidență încă un lucru destul de grav, și anume „sub conducerea Ruxandrei Țuchel, audiența TVR2 s-a prăbușit, în doar câtiva ani”.

„Mă uit cum, sub conducerea Ruxandrei Țuchel, audiența TVR2 s-a prăbușit, în doar câtiva ani. Din piață îmi vin semnale horror. Nici măcar publicul fidel TVR-ului nu se mai uită la noi! Este posibil ca vârful de audiență al unui canal să fie un serial despre câinele REX? Iar noi, ăștia din interior, ne chinuim să facem emisiuni la care nu se mai uită nimeni. Eu mi-aș fi dat demult demisia de onoare din funcție. Nu mă pricep, mă retrag! Pot continua să fiu un bun realizator de emisiuni de cultură și să las în locul meu pe cineva care să poată scoate televiziunea din marasm. Nu să o îndese și mai tare. Dar nu!”, a declarat Marina Almășan

Marina Almășan

Marina Almășan spune că poate face emisiuni fără bani de la TVR

Marina Almășan a mai subliniat faptul că poate realiza emisiuni fără banii TVR-ului. În schimb are nevoie ca „șeful meu ierarhic să nu îmi blocheze orice inițiativă”.

„Nu numai că persoana respectivă nu se retrage din funcție. Dar se și poartă cu noi, ăștia care ne dăm peste cap să facem din rahat bici, ca și cum ar fi instituția sa personală! Precizez că poziția mea, în această declarație, este aceea de avertizor public! Eu am demonstrat, timp de decenii, că pot face emisiuni și fără banii TVR! Că marile personalități care de regulă refuză să apară la alte emisiuni, la ale mele acceptă cu plăcere. Că pot colinda lumea prin eforturi proprii și cu ajutorul unor companii care cred în mine.

Prin urmare, nu am nevoie decât ca șeful meu ierarhic să nu îmi blocheze orice inițiativă. Să nu mă târască prin comisii de disciplină, să nu-mi terfelească aiurea imaginea pe care atât de greu am construit-o în timp! Sunt sigură că, în aceasta nouă speță, presedintele TVR se va autosesiza și va pune capăt acestei hărțuiri inimaginabile!”, a mai explicat Marina Almășan pentru cancan.ro.

blank