Scandal între putere şi opoziţie din cauza Vioricăi Dancila. Ludovic Orban a lansat un atac extrem de dur la adresa premierului după adoptarea ultimei ultimei ordonanţe de urgenţă. “Tănţica incultă şi analfabetă comite o crimă cu premeditare impotriva economiei româneşti”, a scris preşedintele PNL pe facebook. Liderii PSD au reacţionat imediat. Îl descalifică ca om, spune Mihai Fifor, completat de Dan Nica.

Ludovic Orban, a scris pe pagina sa de Facebook, la scurt timp după ce Guvernul Dancila a adoptat ordonanţa de urgenţă prin care sunt suprataxate băncile şi companiile din domeniul energiei.

”În ziua aniversării Revoluției Române, în ziua preluării simbolice a Președinției Consiliului Uniunii Europene de la Cancelarul Austriei, Sebastian Kurz, în seară practic a ultimei zile de lucru din acest an când puțini sunt aceia care pot să reacționeze, tănţica incultă, analfabetă, dar din ce în ce mai tupeistă și mai obraznică, comite o crimă cu premeditare împotrivă economiei românești, și așa suferindă după loviturile anterioare încasate de la pleiadă de nechemați rătăciți pe la butoanele guvernului și ministerelor”meie, fie ea și premierul României, nu te descalifică doar ca politician, ci, în primul rând, ca om care ar fi trebuit, cel puțin teoretic, să aibă o minima educație – cei șapte ani de acasă”, a reacţionat

 Mihai Fifor, proaspăt ales preşedinte al Consiliului Naţional PSD.

”Ieșirea președintelui PNL, Ludovic Orban, este deopotrivă tristă, cât și îngrijorătoare. Și o consider ieșire, nu declarație politică, pentru că refuz să cred că acesta este nivelul discursului unui bărbat în România anului 2018. Un Guvern condus de o femeie a avut curajul să implementeze o serie de măsuri care redau României demnitatea națională în raport cu partenerii. Prin comparație, ieșirea președintelui PNL este doar o alunecare în fantezie și suburban”, a reacţionat şi Natalia Intotero, ministrul pentru românii de pretutindeni.

”Atacul suburban al lui Orban la adresa premierului trădează o crasă neputință! Realizând probabil că nu este capabil de nicio acțiune politică de substanță, nu i-a mai rămas decât să recurgă la injurii”, a transmis şi Dan Nica, liderul europarlamentarilor PSD.