scandal
Politic

Scandal în coaliție. Lucian Bode, pus la zid de colegii de partid: „Eşti calul troian al PSD-ului”

Este scandal în coaliția de guvernare, după ce mai mulți liberali au anunțat că nu se vor asocia cu social-democrații pentru alegerile locale.

Tonul ar fi fost dat de șeful organizației Timiș care spune că va căuta susținerea opoziției, dacă șefii partidului insistă să se alieze cu PSD.

Scandal în coaliție. Mai multe filiale PNL au decis să procedeze la fel. „Politica se face pe voturi”, le-a replicat tranșant președintele de partid, care a amânat pe săptămâna viitoare, o discuție despre alianțele electorale.

Într-o ședință la care au fost mai toți șefii organizațiilor PNL, Nicolae Ciucă a spus că, în baza alianței pe care partidul o are cu PSD, sunt mai multe județe în care PNL nu ar mai trebui să desemneze candidat la primărie sau la consiliul județean. Iar Ciucă le-a cerut liberalilor să susțină propunerile PSD. Primul care a reacționat a fost Alin Tișe, președinte al Consiliului Local Timiș, dornic să-și continue mandatul.

Alin Tișe, președinte CJ Timiș: „M-au întrebat mulți colegi dacă s-a dat Timișul pe un sector al Bucureștiului. Vreau să vă spun că nu am cunoștință de astfel de tranzacții. PSD a fost pe locul 3 la alegerile din 2020 și să pui niște pierzători să joace pe tot terenul mi se pare o alegere foarte proastă”.

Și în județul Brașov, ministrul Dezvoltării vrea să candideze în tandem cu George Scripcaru la șefia consiliului local, respectiv la primărie. Partidul i-a cerut să facă un pas în spate în favoare PSD.

Adrian Veștea, președinte PNL Brașov: „Sunt în măsură să câștig alegerile doar pe sigla PNL”

Liberalii din mai multe județe resping alianța cu social-democrații. Mai mult, unii dintre ei vorbesc despre o alianță cu partidele de dreapta aflate în opoziţie, adică USR, PMP și Forța Dreptei.

Nicolae Ciucă, președinte PNL: „Decizia se ia pe bază de argumente, nu pe bază de vrerea sau intuiția cuiva”.

Discuțiile din interiorul PNL l-au vizat și pe secretarul general al partidului. Lucian Bode a fost acuzat că se întâlneşte mai des cu social-democratul Paul Stănescu decât cu colegii de partid. „Eşti calul troian al PSD ului”, i-ar fi reproşat liberalii lui Bode.

Reporter: Cum vedeți că ați fost numit calul troian al PSD?

Lucian Bode, secretar general PNL: „Eu sunt cel mai mare luptător împotriva PSD”

Decizia privind alianțele pe care liberalii și social-democrații le vor încheia la nivel local a fost amânată pentru săptămâna viitoare.

blank