Diplomaţi nord-coreeni au perturbat joi o reuniune a ONU organizată de SUA şi Coreea de Sud în prezenţa unor transfugi nord-coreeni la sediul Naţiunilor Unite din New York, relatează AFP.
 
Scandal diplomatic la o reuniune a ONU
 
Unul dintre diplomaţi a întrerupt reuniunea pentru a încerca sa citeasca o declaraţie, dar ambasadoarea americană Samantha Parker a cerut ca microfonul acestuia să fie întrerupt. Cei trei diplomaţi nord-coreeni prezenţi s-au ridicat atunci şi au părăsit sala în semn de protest.
 
Într-o declaraţie, misiunea nord-coreeană la ONU a acuzat ONU că duce o ‘campanie de denigrare’ împotriva Phenianului şi a afirmat că transfugii ‘trădaseră şi fugiseră din patria lor’. Reuniunea era consacrată situaţiei drepturilor omului în Coreea de Nord, în prezenţa mai multor transfugi care urmau sa depuna marturie. Unul dintre ei, Richard Kim, a relatat că şi-a văzut tatăl murind de foame când avea 12 ani şi că mama lui a fost trimisă într-un lagăr de muncă.
El însuşi a reuşit să fugă în China, iar de acolo în SUA în urmă cu opt ani. Kim a cerut ONU ‘să continue să de atenţie situaţiei poporului nord-coreean’.
Citeste si...
Premierul Noii Zeelande a alăptat la Adunarea ONU