Actualitate

Scandal cu stenograme Ilfov, la cîteva zile după alegeri

La Ilfov a pornit un mega scandal după alegerile locale. Totul a pornit după ce Marian Petrache, președintele CJ Ilfov și lider PNL Ilfov a fost înregistrat în timp ce discută cu oamenii săi despre aducerea la vot a cetățenilor.

”Eu cred că nu este întâmplătoare lansarea acestei stenograme, chiar în ziua în care noi semnăm acord de colaborare cu PMP și facem majoritate în CJ Ilfov.

Se înțelege că este vorba despre o întâlnire de pregătire a alegerilor și chiar din înregistrare se vede că discutăm cum mobilizăm oamenii la vot. Sunt chestiuni interne, pe care orice partid mare le face, dar probabil, din disperare, unii au aruncat această înregistrare pe piață. Sunt disperați că au pierdut la Ilfov.

Cine consideră că există ceva compromițător în această înregistrare să meargă unde trebuie duse astfel de înregistrări.

Mă întreb doar până unde poate să ajungă ființa umană, să se trădeze în felul acesta pentru trei arginți. Nici nu vreau să mă gândesc cine a făcut înregistrarea, pentru că mă întâlnesc cu foarte mulți oameni și nu pot să suspectez pe toată lumea” spune Petrache.

Iată stenograma:
”-Păi da.
– Cum, întrebarea este aşa.
– De exemplu, Mihai are om, are câte 15 secţii de votare cu oameni pe fiecare. Are trei zone de votare. 5 secţii de votare pe fiecare. El are 60 de echipe, zic aşa, 60 de lideri, câte 20 pe zi.
– Eh, la el fiecare lider nu aduce voturi numai o secţie de votare, au listă de 6.000 de oameni.
Problem este aşa, că va fi o zi extenuantă, cine are experienţă. Aia vechii.
Foarte important la el e să-i gestioneze pe ăştia.
– Problema este aşa. păi nu vedeţi 6.000 de oameni pe. Trebuie aduşi 6.000 de oameni la vot. Vechii, se ştie pe care-i are.
– Îi gestionăm pe ăştia. Hai să-i strângem pe ăştia 60. Hai să hotărâm la ce oră terminăm votarea
– Hai George, până acum ne înspăimântă şi nu are experienţă, deci nu au experienţă.
– Bun, e foarte important la el. Trebuie să aduci 6000 de oameni la vot. Bă, ai 15 secţii de votare, hai sa lămurim.
– Îţi trebuie 6-7 inşi pe fiecare secţie, ca să ai câte 300 – 400 de oameni pe fiecare secţie.
– Dacă nu ai măcar 50 de oameni care să aducă câte opt oameni…
– Plecăm de aici cu maşinile,?
– Da
– Dacă-i aducem cu maşinile, poliţia ne va hăitui, ne vede o data, de două ori, de trei ori. E periculos,
– Poliţia nu zice nimic, nu va ţine cont de nimic în ziua alegerilor, să nu fi cu bani.
– Aşa primul exemplu major e când azi am făcut manifestarea fără nicio autorizare nu ne-a oprit nimeni.
– M-au sunat de la Poliţie, de la Jandarmerie, bă regula e asta, vă opresc, vă dispersez, vă dau amendă. Le-am zis, la Voluntari de ce nu aţi făcut.
– Ştiţi ce a făcut nenorocitul, a făcut Zilele crosul ală a mutat traseele
– Acum, ce a fost acolo…
– Atunci şi aici nu aveţi electorat comun. Adică oameni care sunt ai lor, dar pot să fie şi ai noştri. Adică grupuri de oameni din cartierul… Adică, dacă nu trezeşti primul, cine-l ia, îl ia. Prea sensibili.
– Indecişi.
– Adică, dacă ies, ies la vot tine. Care sunt aşa, mai ameţiţi. Cine-i ia primii cu ăia votează. Ăia trebuie, cum să zic…
– Stai aşa.
– Era o vreme, când nu avem decât de 500, nici nu-i număram pe ăştia
– Au plecat primarii în 2007 la Viena: băi băieţi, nu faceţi prostii,
– Ochiul şi timpanul…
– Când plecaţi cu CJ, imposibil să nu fie măcar unul printre voi
– A doua zi, dimineaţă la prima oră mi-a nota de la 2 şi-un sfert. La treabă Gogu. Cine te-a pus să te ….. pe teancul de sute. De-ale de 500.
– Ptiu, păi de unde ai ştiut?
– Păi nu ţi-am spus…
– Fătu
– Pe Cornel, îl ştiţi voi, i-au dat acum drumul acum de la CJ, de la Chiajna. Când veneam cu el şi cu Robert, cu Marius de la CJ, de la Grădiştea, 2006 -2007, la Bruxelles, la o întâlnire acolo…
– Păi cine a fost acolo, a fost la o întâlnire.
– Bla, bla.
– Bă, mânca-vas, bă era o jamaicană, nu ştiai ce să-i faci să o fuţi sau să…, frumoasă foc, era aşa frumoasă, lucea pielea pe ea. Le zic, bă nu vă repeziţi să scoateţi banii, şampanie, să faceţi ceva, alte astea,că plecăm acasă ca proştii. Ah, ce să spun, Cornel al meu după două şampanii din astea a scos un teanc aşa, le-am văzut pe alea că au făcut ochii aşa. L-am luat, până nu ne iau astea toţi banii din buzunare nu ne lasă.
– Bă, sunt oameni care luni la prima oră?
– Sunt oameni, avem şi noi, avem în fiecare zonă.
– De ce vă zic chestia asta. Până în 2005, când am luat eu preşedinte la PNL, oamenii votează PSD, oamenii se duce în primul rând mai mult la PSD decât la PNL, sunt mai obişnuiţi
– Ca să vedeţi unde am ajuns, în 2014, la Parlamentare când a candidat Savu: Nu vă supăraţi pe mine, a candidat Savu cu copilul ăla. Deci, oamenii nu s-au uitat, s-au uitat la primar. La Europarlamentare au 25%, la Parlamentare au luat 50%. De ce ? Atât s-a băgat primarii. La mine s-a făcut transfer de imagine. Poate eram astăzi…Nu te supăra pe mine, nu eşti de primar, nu te supăra pe mine, eşti fratele meu, dar nu eşti pregătit, mă faci de râs, mă Gicu. Dar nu era pregătit niciodată.
– Asta vroiam să vă întreb cum v-aţi înţeles cu Gicu
– Gicu a fost un băiat de nota 20. Să-l pui la rană. Printre cei mai credincioşi soldaţi pe care PNL i-a avut aici. Nu trebuie să-ţi depăşeşti condiţia, sunt oameni bătrâni…”