Actualitate, Stiri, Ultima Ora

SCANDAL în Buzău. Viceprimarul, la un pas să fie linşat de părinţii care se tem că şcoala nu se va deschide

O primărie din judeţul Buzău a fost luată cu asalt de zeci de părinţi nervoşi. Oamenii au fost la un pas să îl linşeze pe viceprimarul din Scutelnici, supăraţi că şcoala ar putea să nu se deschidă. Din cauza lipsei de fonduri, unitatea de învăţământ nu a fost renovată, iar profesorii nu şi-au primit banii de două luni. Pentru 300 de elevi, debutul anului şcolar este, așadar, incert.

scandal_buzau_36483900

ărinţii din Scutelnici, judeţul Buzău, se tem că şcoala din localitate nu se va deschide. Oamenii consideră că principalii vinovaţi pentru situaţia unităţii de învăţământ sunt edilii, potrivit România TV.

“Toată vara ne-au minţit că se rezolvă. Suntem dezamăgiţi de ceea ce s-a întâmplat şi nu ştim dacă o să putem să mergem mai departe în felul acesta. Se dau explicaţii aberante. Dacă nu se deschide şcoala, o facem acasă, că n-avem unde”, au declarat părinţii.

Cu nervii întinşi la maximum, oamenii au intrat şi în primărie, să implore autorităţile să rezolve problema. “Pe noi ne interesează să ducem copiii la şcoală, dacă nu îi aducem la primărie. Daţi drumul la şcoală ca să învaţe copiii. Vrem şcoala înapoi”, a spus o localnică.

Profesorii ameninţă că amână începutul anului de învățământ până când își vor recupera salariile restante. Dascălii nu şi-au mai primit leafa deoarece conturile unităţii sunt blocate din cauza datoriilor pe care primăria le are la firma care reabilitează şcoala. Singura soluţie este o rectificare de buget, pe care însă consilierii locali nu o votează.