Stirea Zilei

Șase ani de închisoare pentru că nu-i gospodină. Vedeți ce naționalitate are

O italiancă ar putea fi condamnată la șase ani de închisoare pentru rele tratamente domestice aplicate familiei sale. Potrivit tabloidului The Telegraph, italianca a fost trimisă în judecată de instanțele italiene doar pentru că nu a ajutat îndeajuns familia la curățenie și la prepararea mâncării zilnice. Soțul este cel care a depus plângere la secția de carabinieri din zona în care locuia alături de soție. În această plângere, soțul a arătat că soția sa este indolentă. În plus a mai subliniat că aproape zilnic lasă mizerie și dezordine în casă și nu face aproape deloc de mâncare pentru familie. Italianul, în vârstă de 47 de ani, o mai acuză pe consoarta sa că îl neglija, că lăsa mizerie în casă, ba mai mult, că de foarte multe ori în ultimii doi ani de căsnicie l-a dat pe ușă afară din dormitor, traumatizându-i viața intimă, acte la care ar asista neputincios și copilul.

Cum cei de la comisariat au concluzionat că disputa are caracter juridic special, au transferat problema care s-a transformat în mod neașteptat în proces penal.

Cazul a fost ulterior încredințat instanțelor competente în probleme cu pronunțat caracter penal, iar dacă la sfârșitul procesului soția va fi găsită vinovată de rele tratamente aplicate membrilor familiei, riscă să intre la închisoare de la doi ani la șase ani. Sentința va fi una paradoxal executorie pentru italianca de 42 de ani dacă capul de acuzare adus va fi soluționat în litera legii italiene.

În Codul penal italian există un articol, în speță articolul 572 care prevede pedeapsa cu detenția oricărei persoane care se face vinovată de rea-credință în familie sau de neglijență domestică, care poate provoca daune grave educației și stabilității familiei.

 

blank