Life, Stiri, Ultima Ora

Sarbatori de iarna: Cum iti alegi BRADUL perfect de CRACIUN. Trucuri si sfaturi!

Ai ales bradul de Craciun? Iti cumperi unul natural sau artificial? Romanesc sau de import? Daca nu stii la ce sa te hotarasti, te ajutam noi. Iata ce alegeri trebuie sa faci astfel incat sa sarbatoresti un Craciun inmiresmat!

Sarbatori-de-iarna--Cum-iti-alegi-BRADUL-perfect-de-CRACIUN--Trucuri-si-sfaturi-

Daca vrei sa optezi pentru bradul natural, care sa-ti umple casa cu mirosul Craciunului, gandeste-te la ce specie alegi.

Molidul: este un brad traditional, foarte verde, cu ramurile fine, acele ascutite si rare. Avantaje: parfumul puternic de rasina, ieftin. Inconvenient: acele ii cad repede.

Nordmann: mai stufos, in general de un verde mai inchis decat molidul. Avantaj: isi pierde acele de-abia dupa 2 luni de la taiere. Inconveniente: nu prea miroase, e scump.

Mai exista si alte specii frumoase, precum Nobilis (bradul argintiu, stufos, uneori cu reflexii albastrii), sau Pungens (tot argintiu, usor albastru, cu ace foarte ascutite).

Cum alegi bradul?

Daca doresti sa cumperi de Craciun un brad natural atunci pentru alegerea lui va trebui sa ai in vedere cateva aspecte.

Iata cum il alegi:

1. Tine bradul de tulpina si incearca sa-l asezi intr-un loc in pozitie verticala. In acest fel il vei putea vedea in ansamblu.

2. Daca il vei pune intr-un colt al camerei atunci opteaza pentru unul cu crengi mai mici pe o parte.

Micile imperfectiuni scad costul bradului si in acelasi timp vei putea economisi si spatiu. 3. Controleaza calitatea acelor de brad. Cu cat sunt mai verzi, mai lucioase si mai frumos mirositoare cu atat pomul este mai proaspat taiat. Dispunerea lor pe creanga trebuie sa fie intr-un singur sens.

4. Un alt semn pentru testarea prospetimii este rasina. Rupe o bucata mica dintr-o creanga, iar daca interorul este umed atunci inseamna ca pomul a fost taiat recent.

Cum ii prelungesti viata in casa ta?

Caldura si aerul uscat sunt inamicii bradului, asadar ai grija la temepratura din casa si nu-l monta in apropierea surselor de caldura sau cu mult timp inainte de seara de Ajun.

Daca vrei sa prelungesti perioda de viata bradului de Craciun atunci instaleaza un recipient cu apa la baza bradului si taie-i cativa centimentri din scoarta, astfel incat sa poata absorbi mai bine. Umezeste-i zilnic ramurile cu ajutorul unui vaporizator. Vei fi uimita sa vezi cat de bine se pastreaza.

Daca alegi un brad natural la ghiveci atunci trebuie sa stii ca nu il vei putea tine in interior mai mult de 7 zile pentru ca se va usca. Asadar, dupa perioada de Sarbatorilor scoate-l afara si ingrijeste-l corespunzator.

Vrei un brad artificial?

Crezi ca un brad artificial, reutilizabil, este mai ecologic decat un brad natural? Nu fi atat de sigura! Brazii de Craciun care se vor gasi in acest an in casele romanilor provin in majoritate din pepiniere, nu din paduri. Bradul natural absoarbe dioxid de carbon in timpul cresterii sale si poate fi replantat. Chiar si aruncat, el este cu totul biodegradabil.

Bradul artificial este facut din plastic, un material poluant la fabricare (derivat de petrol). In plus, nici el nu este etern: culorile sale isi pierd stralucirea si ramurile se strica in medie dupa 4 ani de utilizare.

Mai mult, daca brazii artificiali sunt cu siguranta mai avantajosi din punct de vedere financiar, le lipseste un lucru foarte important: parfumul specific care parca te transpune intr-o atmosfera magica.

blank