Marea Britanie a anunțat, vineri, că sancționează șapte persoane despre care susține că sunt spioni ruși suspectați de implicare în otrăvirea cu noviciok a opozantului rus Alexei Navalnîi de anul trecut, relatează Reuters. Anunțul vine la împlinirea unui an de la otrăvirea lui Navalnîi.

Guvernul de la Londra a publicat lista cu sancțiuni pentru cei șapte ruși și justificarea pentru care le-au fost înghețate conturile acestora.

Documentul îi enumeră pe Alexei Alexandrov, Vladimir Paniaev, Ivan Vladimirovici Osipov, Vladimir Mihailovici Bogdanov, Kiril Vasiliev, Stanislav Valentinovici Makșakov și Alexei Semenovici Sedov.

„Alexandrov a fost agent în unitatea de criminalistică și a fost prezent la Tomsk, acolo unde a fost otrăvit Navalnîi”, se arată în documentul guvernului britanic.

„Dovezile includ date din registre telefonice și de călătorie care sugerează că Alexei Alexandrov a fost unul dintre agenții implicați în folosirea de arme chimice în tentativa de asasinat împotriva liderului opoziției ruse, Alexei Navalnîi, în timpul vizitei sale în Siberia în
2020”, susține guvernul britanic.