Șapte români
Actualitate, Featured

Șapte români au murit în tragedia de la Milano. Toți aveau dublă cetățenie

Șapte cetățeni români au murit în accidentul de duminică din Milano, unde un avion privat s-a prăbușit peste o clădire, anunță Ministerul Afacerilor Externe într-un comunicat de presă. Toți cei șapte aveau și cetățenia altor state, potrivit MAE.

Printre cei Șapte cetățeni români morți se află și miliardarul Dan Petrescu, soția și fiul acestuia, potrivit informațiilor prezentate de MAE.

„În continuarea informațiilor transmise cu privire la accidentul aviatic ce a avut loc în data de 3 octombrie 2021, la periferia orașului Milano, Ministerul Afacerilor Externe precizează că, potrivit informațiilor comunicate de autoritățile italiene, în urma demersurilor de identificare a victimelor acestui incident, printre persoanele decedate se regăsesc 7 cetățeni români (toți deținând și alte cetățenii)”, se arată într-un comunicat MAE.

Cine sunt cei Șapte cetățeni români morți în tragedia de la Milano
Un avion de mici dimensiuni s-a prăbușit duminică peste o clădire din Milano. Dan Petrescu se afla în aeronavă alături de fiul și soția sa, ei călătorind spre Olbia, Sardinia, acolo unde aveau o casă. În aparatul de zbor mai erau încă cinci persoane, toți fiind decedați în urma accidentului.

Pe lângă Dan Petrescu, cel mai mare bogat român, în aeronavă se mai aflau soția, Dorotea Petrescu Balzat, în vârstă de 65 de ani, născută în România cu cetățenie franceză; fiul lui de 30 de ani, Dan Ștefan Petrescu, născut la München și, de asemenea, cu dublă cetățenie, relatează Corriere della Sera.

Celelalte victime sunt Filippo Nascimbene, din Pavia, născut în 1988, manager la Milano în cadrul consultanței Start Hub, soția sa Claire Stephanie Caroline Alexandrescou, de aproape 34 de ani, născută în Franța și manager de publicitate (senior digital advertising and content digital manager pentru Europa de Sud la Pernod Ricard) și fiul lor, Raphael, născut la Milano pe 16 ianuarie 2020.

Claire Stephanie era fiica jurnalistul Dan „Miki” Alexandrescu, jurnalist sportiv specializat în Formula 1, care a murit anul trecut, în urma unui infarct.
Consulatul General al României la Milano continuă dialogul cu autoritățile locale, fiind pregătit să acorde asistență consulară, conform competențelor legale, inclusiv cu privire la procedurile specifice, respectiv facilitarea repatrierii corpurilor neînsuflețite și eliberarea certificatelor de deces.