Şapte hoți au furat 5 tone de fier vechi într-o singură zi
Actualitate, Featured

Şapte hoți au furat 5 tone de fier vechi într-o singură zi

Şapte persoane, cu vârstele cuprinse între 20 şi 52 de ani, sunt cercetate de poliţiştii din municipiul Vulcan după ce au fost prinse că au furat, într-o singură zi, 5.000 de kilograme de fier vechi de la Mina Paroşeni, din Valea Jiului, a informat miercuri Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Hunedoara, informează Agerpres.

Şapte persoane, au fost la furat de fier vechi ce a fost sustras din incinta unităţii miniere. Ulterior, poliţiştii au extins căutările în zonă şi au mai identificat alte trei persoane, într-o altă autoutilitară încărcată cu 2.000 de kilograme de fier vechi furat de la Mina Paroşeni.

„Faţă de cei în cauză, poliţiştii vor efectua cercetări sub aspectul comiterii infracţiunii de furt calificat, în vederea documentării întregii activităţi infracţionale”, a precizat purtătorul de cuvânt al IPJ Hunedoara, Bogdan Niţu.

Mina Paroşeni se află în procedură de închidere din decembrie 2017, când a fost scoasă din subteran ultima tonă de cărbune.

La 1 ianuarie 2020 s-au încheiat toate activităţile din subteran, iar la suprafaţă au început lucrările de demolare a construcţiilor existente şi cele de ecologizare a terenurilor rămase libere, toate aceste operaţiuni fiind prevăzute să se încheie până la sfârşitul anului în curs.


blank