Actualitate, Stiri

Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, nu a dorit să facă declaraţii procurorului

Soţia şi fiul interlopului au fost aduşi la audieri

 Sandu Anghel procuror 1

Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, nu a dorit joi să facă declaraţii în faţa procurorului în dosarul în care fiul său l-a acuzat pe Mircea Băsescu de trafic de influenţă, au declarat surse judiciare.

La DNA au fost aduşi pentru audieri soţia lui Sandu Anghel, Fănica, precum şi fiul acestuia, Florin. Sandu Anghel, cunoscut ca Bercea Mondial, a fost adus joi la Direcţia Naţională Anticorupţie pentru a fi audiat.

Din duba care l-a adus la DNA din penitenciar, Bercea Mondial le-a spus jurnaliştilor, prin geam, că ar fi dat 2 milioane de euro pentru a fi scăpat de închisoare şi că în acest caz ar fi implicată şefa ÎCCJ, Livia Stanciu, şi şefa DNA, Laura Codruţa Kovesi.

Sandu Anghel procuror

“Mi-a promis Livia Stanciu. Avem date despre Livia Stanciu”, a afirmat el. Fratele preşedintelui României, Mircea Băsescu, a declarat joi că a fost citat în calitate de suspect la Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) Bucureşti pentru a da declaraţii în dosarul plângerii penale făcută de Florin Anghel împotriva sa.

“Am fost chemat la DNA Bucureşti de domnul comisar-şef Buturugă pentru a fi audiat ca suspect în urma plângerii penale făcută de Florin Anghel, care mă incriminează de inducerea în eroare a organelor judiciare sau, pe scurt, ceea ce în vechiul Cod penal era asimilat cu denunţ calomnios. Adică, Florin Anghel spune că am sesizat degeaba organele de cercetare penală când am reclamat şantajul… Asta este, om vedea!”, a declarat Mircea Băsescu.