IT&C, Stiri

Samsung Z, smartphone-ul care ar putea îngropa Android

Gadgetul rulează în premieră sistemul de operare Tizen

 samsung_z

Un telefon de top, care se mişcă incredibil şi care va face, cu siguranţă, furori în momentul în care va ajunge pe piaţă. Acestea sunt primele impresii ale analiştilor IT&C care au testat cel mai nou smartphone prezentat de sud-coreeni, modelul Samsung Z.

Pentru Samsung, modelul cu nume de cod Z reprezinta un test important. Este primul smartphone care ruleaza sistemul de operare Tizen, lansat de sud-coreeni. Daca lucrurile vor merge cum trebuie, nu este exclus ca, pe viitor, Samsung sa renunte la Android pentru Tizen, relatează GadgetReport.ro.

Samsung Z are un ecran Super AMOLED de 4.9-inchi, la 1280×720 pixeli, un procesor de 2.3GHz quad-core (probabil un Snapdragon 800), 2GB de RAM, 16GB spatiu de stocare extensibil prin microSD, o camera de 8 megapixeli si o alta de selfie, de 2.1 megapixeli, conexiuni 4G, NFC, IR sensor, alaturi de o baterie de 2600mAh si sistemul de operare Tizen 2.2.1.

Interesant este si faptul ca Samsung a adus pe noul telefon senzorii de amprenta si ritm cardiac si download booster-ul ce au debutat pe Galaxy S5.