IT&C

Samsung va reduce preţurile smartphone-urilor Galaxy S6, pe fondul declinului profitului

Samsung Electronics va reduce preţurile smartphone-urilor Galaxy S6 pentru a combate încetinirea livrărilor şi creşterea vânzărilor dispozitivelor iPhone ale Apple, compania sud-coreeană raportând al cincilea declin consecutiv al profitului trimestrial, relatează Bloomberg. galaxy-s6-both-versions-5-crop-644x416

Compania va „ajusta” preţurile pentru telefonul S6 şi modelul cu ecran curbat S6 Edge, pentru a menţine creşterea vânzărilor, a anunţat joi Samsung. Profitul net al Samsung Electronics a scăzut în trimestrul încheiat în iunie cu 4%, la 5.630 miliarde de woni (4,9 miliarde de dolari). Rezultatul este sub aşteptările analiştilor, provocând cel mai mare declin al acţiunilor companiei din ultimele patru luni. Titlurile Samsung au scăzut cu 3,8% în urma informaţiilor, iar de la începutul anului s-au depreciat cu 8,4%.

Compania a subevaluat cererea pentru telefoanele S6 lansate în aprilie, nereuşind să producă un număr suficient de ecrane cu trei laturi pentru Edge, în timp ce versiunea cu ecran normal a avut probleme să concureze iPhone-urile. Samsung, cel mai mare producător de telefoane cu sistemul de operare Android, a devansat lansarea viitorului model de telefon high-end şi introduce şi modele mai ieftine. „Vânzările slabe de aparate S6 au dovedit că telefonul nu poate înfrânge loialitatea utilizatorilor pentru brandul Apple, devenind doar unul dintre multele dispozitive cu sistem Android.

Reducerea preţurilor ar putea creşte vânzările, dar mă îndoiesc că va aduce o creştere mare a profitului”, a declarat Yoo Eui Hyung, analist la Dongbu Securities în Seul. Samsung a comercializat 89 de milioane de telefoane în trimestrul analizat, smartphone-urile reprezentând peste 80% din total. Pe piaţa chineză, unde Samsung era lider, vânzările companiei se află în prezent sub cele ale Apple şi ale producătorilor locali Xiaomi şi Huawei Technologies.

blank