Șamanul Qanon
Featured, International

„Șamanul Qanon” a pledat vinovat în fața judecătorilor și spune că nu mai susține nici teoriile conspirației, nici pe Donald Trump

„Șamanul Qanon”, unul dintre cei mai celebri conspiraționiști și susținători ai lui Donald Trump, care a devenit imaginea tentativei eșuate de insurecție din 6 ianuarie, a pledat vinovat în fața judecătorilor federali pentru implicarea sa în evenimentele de la acea dată, relatează BBC.

Jacob Anthony Chansley alias Jake Angeli a fost unul dintre miile de susținători ai fostului președinte Donald Trump care a încercat să întrerupă procedura oficială de validare a victoriei lui Joe Biden în alegerile prezidențiale din 2020.

Vineri, Șamanul Qanon Chansley care a devenit imaginea tentativei de rebeliunea a pledat vinovat la acuzația de obstrucționare a unei proceduri oficiale.

În jur de 600 de persoane au fost puse sub acuzare în cadrul investigațiilor federale de după tentativa de insurecție. Până acum, cel puțin 36 de acuzați și-au recunoscut vinovăția, opt dintre care și-au recunoscut rolul în fapte penale.

Chansley a devenit imaginea tentativei de rebeliune, fotografiat în timpul situației extrem de tensionate purtând coarne, blană de urs, și steagul SUA pictat pe față. Chansley a declarat în fața FBI că a venit la Washington la „chemarea președintelui care a cerut ca toți patrioții să vină în D.C.”.

Avocatul său a susținut că Chansley a fost „calm, pașnic și suferă de boli psihice concrete”. Bărbatul, care a făcut mai multe solicitări de eliberare, cerându-i inclusiv lui Trump să-l grațieze, când acesta încă mai era în funcție, spune acum nu mai susține nici conspirația Qanon, nici pe Donald Trump.

El va fi, cel mai probabil, condamnat în noiembrie și ar putea ajunge la închisoare pentru cel puțin patru ani.